Karaoğlu 'Hiçbir Belediye İşçisini İşten Çıkarmayacağız'

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, belediye işçilerinin işten çıkarılacağı yönündeki iddialara dönük, 'Ben bir işçi çocuğuyum işçinin durumunu iyi bilirim. İşçi çıkartmak babama ihanet etmek demektir. Söz veriyorum hiç kimseyi işten çıkarmayacağım' dedi.

Karaoğlu 'Hiçbir Belediye İşçisini İşten Çıkarmayacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, seçmenle buluşmaya devam ediyor. Günün her anını iyi değerlendiren Dr. Karaoğlu, gece gündüz demeden sorun dinleyip, çözümü için projelerini anlatıyor.
Yaptığı bazı ziyaretlerde, Melikgazi Belediyesi çalışanlarını işten çıkaracağı yönünde iddialarla karşılaşan Dr. Sema Karaoğlu, iddiaların kesinlikle doğru olmadığını belirterek, kimseyi işten çıkarmayacağına dair söz verdi.
Kendisinin de bir işçi çocuğu olduğunu ve işçinin durumunu çok iyi bildiğini hatırlatan CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, “Kesinlikle kimseyi işten çıkarmayacağız. İdari birimlerde çalışan bazı kişilerin yerleri değişebilir ama hiçbir işçi kardeşimizi işten çıkarmayacağız. Bunu net olarak söylüyorum. Memleketin iş ve aş sorunu var. Ülkenin en önemli sorunlarından biri işsizlik. Ben yeni iş alanları, istihdam alanları doğurma planları yaparken işçileri neden işten çıkarayım? Lütfen bu korkuyu yaşamayın. Aslında benimle buluşan arkadaşlarım bu korkuyu yaşamıyorlar. O samimiyetimi gördüklerini ve inandıklarını biliyorum. Maalesef seçimi kaybetme korkusuna kapılan Cumhur İttifakı, fısıltı yoluyla dedikodu üretiyor sanırım. Çünkü bana çok ilginç bir teklif geldi! ‘İşten kimseyi çıkarmayacağınıza dair noterden bir kağıt imzalasanız ve bunu basın aracılığıyla kamuoyuyla buluştursanız’ diye bir mesaj aldım. Basın yoluyla her zaman söylüyorum yine söylüyorum, duyan duymayana söylesin, kesinlikle işçi çıkarmayacağız. Taşerondan kadroya alınan, zamanında sözleşmeyle yüzde 4+4 zam almış işçilerimizin hak kaybı mevcut. Çünkü diğer işçiler yüzde 20 zam aldılar. Sözleşmenin ne zaman biteceğini bilmiyorum ama ilk fırsatta sözleşmeleri yenilenir yenilenmez o yüzde 20 zammı yansıtacağım. Ayrıca biliyorsunuz sosyal demokrat belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 liradan başlıyor. Hiç kimse 2 bin 200 liranın altında maaş almayacak. Hiç kimsenin işiyle, aşıyla oynamak gibi bir adetimiz, tarzımız, üslubumuz yok. İşçi kardeşlerimiz bu konuda son derece rahat olsunlar. Ben bir işçi çocuğuyum ve babama ihanet etmem. Sizlere Türk sözü, Atatürk kızı sözü veriyorum kimseyi işten çıkarmayacağım.” BÜLTEN