İyi Parti Kayseri Milletvekili Ataş: 'Ankaralı milletvekili olmayacağım'

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, Kayseri için çalışan bir milletvekili olacağını ifade ederek: 'Ankara'da milletvekilliği yapan birisi olmayacağım' dedi ve Pınarbaşı'da 2 yıldır kaymakam bulunmadığına işaret etti.

İyi Parti Kayseri Milletvekili Ataş: 'Ankaralı milletvekili olmayacağım'

Gerçekleşen ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti. Başkan Altınkaya, belediye başkanlığı döneminde de basın ile iç içe olan Ataş’ın milletvekilliği döneminde de bunu sürdüreceğinden şüphesinin olmadığını belirterek sözü basın sektörünün sıkıntılarına getirdi. Altınkaya, parti ayırt etmeksizin Kayseri’nin 10 milletvekiline de bu sorunları ileterek destek bekleyeceklerini sözlerine ekledi. 
 
Ziyarette konuşan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Sizlerden hiç uzak kalmadım, sizlerle hep iç içe oldum. Bundan sonra da iç içe olacağımı ifade etmek istiyorum diyerek şunları dile getirdi; “Seçim geçeli iki ay gibi bir süre oldu. Seçimden sonra partimizde sorun gibi yansıtılan şeyler oldu. Yaz tatilimizi de burada halkımızla beraber geçirdik. Daha önce de ifade ettiğimi gibi ben evimi Ankara’ya götüren, Ankara’da yaşamayı düşünen bir insan değilim. Yine sizlerin arasında olacağım. Seçimde bizi oraya gönderen insanların arasında olup onların derdine çare olma adına ne yapılması gerekiyorsa Kayseri adına yapmaya çalışacağım. Biz seçimlerden istediğimiz gibi bir sonuç alamadık. Siyaset yapıyorsanız siyasette hedef iktidar olmaktır. İktidar olamadığını için kendinizi çok başarılı addetmedik. Böyle olmadığı için de sayın genel başkanımız diğer genel başkanların aksine çıtayı tutturamadığı için olağanüstü kongreye gitmeyi yeğledi. Bu Türkiye’de olmayan bir şeydi. Demokrasi dersi niteliğinde bir davranıştı ve anlayıştı. Bunu tamamladık ve sayın genel başkanımızı yeniden tek adayla seçtik. Şu anda da kaldığımız yerden devam ediyoruz. Biliyorsunuz bütün il başkanlarının istifası istendi. Genelge yayınlandı. Bu demokratik olmayan bir uygulama olarak bazı kişiler. Öyle bir anlayışla il başkanları istifa ettirilmedi. Bu il başkanları sadece seçimlerde yaşadığımız sorunları bir daha yaşamama adına oldu. Biliyorsunuz bizim partimiz AK Parti’den sonra en fazla milletvekili adaylığı başvurusu yapılan parti oldu. O dönemde de kırkın üzerinde il başkanımız istifa etmişti ve bu il başkanlıklarında zafiyetler yaşanmıştı. Bu çerçevede istifaları istendi. Bunların tekrar başarılı olanları atanacak, diğer arkadaşların yerine de yenileri atanacak.”
 
Açıklamalarında AK Parti’nin ekonomik olarak sınavdan geçtiğini dile getiren Ataş, seçimden önce erken seçim yapılmasının nedeninin ekonomik kriz olduğunu ifade ettiklerini söyleyerek bir diğer etkenin de İyi Parti’nin yükselişi olduğunu kaydetti. Ataş sözü ekonomiye getirerek ekonominin iyi olmadığını ifade ederek, sadece bir papazdan kaynaklandığını söylemenin doğru olmadığını öne sürdü. Ataş, hükümete ne destek vermek gerekiyorsa verdiklerini ve birlik beraberlik içerisinde bu durumu da aşacaklarını bildirdi. 
 
PINARBAŞI’NIN 2 YILDIR KAYMAKAMI YOK
 
Açıklamalarında kaymakam olmayan ilçe kalmadığı açıklandığını ancak Pınarbaşı’nın 2 yıldır kaymakamı olmadığını, hala da kaymakamı bulunmadığını söyleyen Ataş, Pınarbaşı’nın 2016 yılı Aralık ayından beri kaymakamı olmayan bir ilçe olarak devam ettiğini bildirdi. Ataş, tarım komisyonu üyesi olduğunu da sözlerine ekleyerek Kayseri’de tarım konusunda faydalı çalışmalar yürüteceklerini belirtti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ