İTTİFAK BÜTÜNÜYLE Mİ BELLİ YERLERDE Mİ OLUR BELLİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, yerel seçimlerde MHP ile ittifaka hazır olduklarını ancak ayrıntıların netleşmediğini söyledi... Katar Emiri'nden uçak satın aldığı iddialarını da yalanlayan Erdoğan, 'Katar Emiri uçağı Türkiye'ye hibe etti' dedi.

İTTİFAK BÜTÜNÜYLE Mİ BELLİ YERLERDE Mİ OLUR BELLİ DEĞİL

Kanal B'deki haberde şu ayrıntılara yer verildi; "Azerbaycan ziyaretinin ardından yurda dönüş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilerim gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
Erdoğan'a yerel seçimlerde MHP ile ittifakın tüm illerde mi yoksa sadece büyükşehirlerde mi olacağı soruldu. "Biz her zaman bu tür ittifaka hazırız" diyen Erdoğan, "İttifak belli yerlerde mi olur, bütünü ile mi olur, daha belli değil. Böyle bir seçimde tabii ki cumhur ittifakından yana olduğumuzu hep söyledim, hala da söylüyorum. Ama bunu yaparken geçirdiğimiz seçimleri de göz önüne almalıyız." dedi.
 
CHP'nin tv kanalı açtığı iddiasının hatırlatılması üzerine ise Erdoğan, "Bir tv kanalı açmış açmamış çok önemli değil. Partili birinin televizyonu da olabilir.. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayun’undan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse hazineye girer." diye konuştu.
 
Katar Emiri'nden gelen uçak da gazetecilerin gündemindeydi. Erdoğan konuya ilişkin, "Katar bu uçağı satıyordu. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti. O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nindir" şeklinde açıklama yaptı.
 
Basında yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde TSK'nın üs kurma haberlerini de değerlendiren Erdoğan, böyle bir durumun bulunmadığını söyledi." KAYNAK: KANAL B