İstem Koleji öğrencilerinden Anadolu Haber'e sürpriz ziyaret

İstem Koleji öğrencileri ile öğretmenleri tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemiz Anadolu Haber'e sürpriz ziyaret gerçekleştirildi.

İstem Koleji öğrencilerinden Anadolu Haber'e sürpriz ziyaret

İstem Koleji 6-D öğrencileri ve öğretmenleri Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Emin Şencan tarafından yapılan ziyarette öğrenciler Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak gazetecilik ile gazetenin oluşturulma süreci hakkında bilgiler aldı. 
 
Birbirinden meraklı öğrenciler, gazetemiz çalışanlarını soru yağmuruna tutarken gazetecilik ve basın hakkında bilgi edindi. 
 
Kendi araştırmalarında edindikleri bilgiler ile haber merkezimizden edindikleri bilgileri harmanlayan öğrenciler, Türkiye’de gazete satışları ile okunma oranlarının ABD, Avrupa ülkeleri ve Japonya gibi gelişmiş diğer ülkelerle kıyasla gayet düşük olduğunu belirterek, bu durumun giderilmesi için de çözüm önerilerinde bulundu. 
 
İstem Koleji öğrencileri, bir gazetenin hazırlanması sürecindeki bütün aşamaları bir bir sorarken, gazetecilik mesleğinin de kapsamını, özelliklerini, zorluklarını, iyi ve kötü yanlarını öğrenmeyi ihmal etmedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ