İmar barışına Kayseri'den 30 bin başvuru

İmar barışı için yapılan başvurularda Kayseri'den bugüne kadar 30 bin civarında başvuru yapıldığı öğrenildi.

İmar barışına Kayseri'den 30 bin başvuru

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilerde, imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunlarının çözülmesini öngören ve vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmayı amaçlayan imar barışına Kayseri’den ortalama 27 bin 500’ü konut, geri kalanı da iş yeri statüsünde yapılar olmak üzere toplam 30 bin başvuru gerçekleştiği belirtildi. İmar barışına Türkiye’de ve Kayseri’de yoğun ilgi olduğu dikkatleri çekti.
Kayseri’deki söz konusu başvurular ile birlikte milyonlarca lira gelir meydana geleceği düşünülüyor.
 
ELDE EDİLEN GELİR DEPREM VE AFETLERE HAZIRLIKTA KULLANILACAK
 
İmar barışı ile yapı kayıt belgesinden elde edilen gelirlerin deprem ve afet risklerine hazırlık kapsamında ve kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere bütçeye gelir olarak kaydedileceği ifade edilirken,  bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışması yürüten belediyelere yüzde yüz yerli inşaat malzemelerini tercih etmeleri koşulu ile sıfır faizli kredi imkanı sağlanacağı da bildirildi.
 
SÜRECİN SONUNDA 30-40 MİLYAR LİRALIK GELİR BEKLENİYOR
 
İmar barışı konusunda bu uygulamayı başlatan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yurt genelinde günde ortalama 100 bin başvuru yapıldığını ifade ederek sene sonuna 30-40 milyar lira civarında gelir beklentisinde olduklarını ifade etmişti. HABER: KAAN AKBAŞ