GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BİR HALKA DAHA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi dua alacak bir projeye daha imza atıyor. Hayırsever Kumlu ailesi tarafından yapılacak olan Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşam Merkezi'nin temeli Mimarsinan Parkı içerisinde atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hayırseverlerin Kayseri'nin yüz akları olduğunu söyledi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BİR HALKA DAHA

Büyükşehir Belediyesi gönül belediyeciliğine bir halka daha ekliyor. Türk İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı da yapan Merhum Mustafa Kumlu’nun adını taşıyacak olan Ulu Çınarlar Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mustafa Kumlu’nun eşi Sevim Kumlu ve çocukları, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende Hayırsever Kumlu ailesi adına bir konuşma yapan Mustafa Kumlu’nun oğlu Bülent Kumlu, babasının düşüncelerinde böyle bir hayır eseri olduğunu belirtti ve katılımcılardan Merhum Mustafa Kumlu için bir Fatiha istedi.
 
“HAYIRSEVERLER BİZİM YÜZ AKIMIZ”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasında Kayseri’nin herkesin gurur duyacağı güzide bir şehir ve hoşgörünün merkezi olduğunu söyledi. Dayanışma içinde Kayseri’yi geleceğe taşımak üzere el ele gönül gönüle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Birliğimizin bereket olduğu anlayışındayız. Kayseri’mizi geliştiriyor, güzelleştiriyoruz. Bunu yaparken de deryanın kenarında olsak da bir damla suyu israf etmemeye özen gösteriyoruz. Kayseri’mizin en önemli değerlerinin başında hayırseverlerimiz geliyor. Hayırseverlerimiz bizim gurur kaynağımız ve yüz akımız. Merhum Mustafa Kumlu da benim Hac arkadaşım ve gönüldaşım. İnsanların hayırla ve böyle güzel eserlerle anılması çok önemli. Sevim Hanım da güzel bir eserle eşinin ismini yaşatmak istedi. Buraya ulu çınarlarımızın duasını alacak bir eser yapılacak” dedi.
 
“ÇATIŞAN DEĞİL DAYANIŞAN BİR ABLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
 
İnsanlara hizmet etmeyi ibadet bilen, çatışan değil dayanışan bir anlayışla çalıştıklarını da vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini “Bu şehre bir çivi çakandan Allah razı olsun” ifadeleriyle bitirdi. Başkan Büyükkılıç, Ulu Çınarlar Yaşam Merkezi’nin dört ayda tamamlanarak hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.
 
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yaptırdığı dua ile Ulu Çınarlar Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. 515 metrekare inşaat alanlı Ulu Çınarlar Yaşam Merkezi’nde dinlenme odaları, fizik tedavi odası, hobi odası, sağlık odası, kişisel bakım odası ve sosyal alanlar bulunuyor.
 
SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI DEĞERLENDİRİLDİ
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki hafta düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı bir toplantı ile değerlendirildi. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 28-29 Haziran tarihlerinde yapılan Sağlık Turizmi Çalıştayı sonrası bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney ve çalıştayda görev alan bürokratlar katıldı.
 
Toplantıda; Kayseri Valiliği, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ), Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Sağlık Turizmi Derneği’nin de destek verdiği çalıştayın sonuçları ve bundan sonra atılacak adımlar ele alındı.
 
Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesinde; çalıştayın amacının, ilgili tüm kuruluşlarla bilgi paylaşımı sağlayarak sağlık turizmi konusunda aktif kuruluşların sayısını artırmak ve başta sağlık camiası olmak üzere bölgemizin turizmine ve ticaretine katkıda bulunmak olduğu belirtilmiş ve Kayseri’nin Kapadokya ile yakınlığı ve geniş alana hizmet veren sağlık kuruluşları ile sağlık turizminde ön plana çıkabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulanmıştı.
 
SPOR A.Ş. TALAS’TA
 
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş., toplumun tüm kesimlerini spora yönlendirmek için birbirinden renkli etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. “Spor A.Ş. Bizim Mahallede” adı altındaki etkinlikle de mahalleleri spor ve oyun alanlarına dönüştüren Spor A.Ş. bu kez Talas-Bahçelievler Mahallesi’ndeydi. Etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katılarak çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
 
Özellikle çocuklara sporu sevdirmek için çok önemli çalışmalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., sporu oyunlarla birleştirerek eğlenceli ve çekici hale getiriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerden birisi olan “Spor A.Ş. Bizim Mahalle’de” etkinliği Talas-Bahçelievler Mahallesi’nde yapıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yapılan etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı.  
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, farklı aktiviteler ve oyun alanlarının yer aldığı etkinlikte çocuklar ve aileleriyle görüştü. Etkinlik alanında voleybol oynayan ve gençlerle selamlaşan Başkan Büyükkılıç, parkta çay içen bir aileye de misafir oldu ve ikram edilen çayı içti. Etkinlikte vatandaşlara da hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı  Büyükkılıç, “Bu serin ortamda, keyifli, herkesin eğlendiği, dinlendiği ve dayanışmanın sergilendiği güzel bir tablo görüyorum.  Spor A.Ş.  ekibimize bu tablo için teşekkür ediyorum. Şehrimizin farklı bölgelerinde bu tür etkinlikler yaparak sosyal hayata renk katıyorlar” dedi.
 
“SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ”
 
Konuşmasında çocuklara da hitap eden Başkan Büyükkılıç, çocuklardan hareketli olmalarını, sporu ihmal etmemelerini ve sağlıklı beslenmelerini istedi. Çocukları ve gençleri çok önemsediklerini de dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri çok seviyoruz. Sizler için en güzel geleceği hazırlamaya özen gösteriyoruz. İyi ki varsınız” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç daha sonra çocuklar arasında yapılan çeşitli yarışmaların birincilerine hediyeler verdi ve etkinlik alanını gezerek vatandaşlarla görüştü. BÜLTEN