Gök: 'Belediye su vermiyor'

Kayseri'nin Sarız ilçesi Kuşcu Mahallesi'nde tarlası bulunan Gül Mehmet Gök, sulama görevinin Devlet Su İşleri'nden (DSİ) belediyeye verildikten sonra belediyeden tarlasına bir türlü su alamadığını ifade ederek durumdan şikayetini dile getirdi.

Gök: 'Belediye su vermiyor'

Konuya ilişkin verdiği bilgilerde, bir yıl önce DSİ’den alınan ve belediyelere verilen sulama görevi ile ekim yaptığı tarlası için bir türlü su alamadığından şikayet ederek; “Mısır tarlaları var onlara su veriliyor. İŞKUR işçileri çalışıyor. Su onlara veriliyor. Benim 14 dönüm yoncam var yaz boyunca sulayamadım doğru dürüst. Köylü tümüyle mağdur. Yollarımız kapandı. Ben tarlama giremiyorum. Biçemiyorum. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bizim sorumuzu çözsün” dedi.
 
SULAMA BELEDİYEDEN ALINSIN, SİYASET BULAŞMASIN
 
Açıklamalarında, belediyeden su alamadığını söyleyen ve bugüne kadarki zararının belediyeden tahsil edilmesini isteyen tarla sahibi Gök, kendisinin de, köylülerin de kavak ağaçlarının kuruduğunu ifade ederek; “Daha önce sulama görevi DSİ’nin idi. Belediyeye geçti bunlar yaşandı. DSİ’ye verilsin sulama işi. Siyaset bulaştırılmasın buna. DSİ’de iken daha iyiydi. Bu şekilde başımıza bela olacak” ifadelerinde bulundu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ