Esnaflar demir bariyerlerden şikayetçi

Sivas Caddesi'ndeki esnaflar, Büyükşehir Belediyesi'nin trafiğin aksamasına engel olmak için kaldırımlara yapmış olduğu demir bariyerlerden şikayetçi oldu.

Esnaflar demir bariyerlerden şikayetçi

Sivas Caddesi esnafları adına Karadeniz Balıkçılık önünde açıklamalarda bulunan su ürünleri mühendisi ve esnaf Fırat Karaduman, kendilerinin görüşlerinin alınmadan yapılan demir bariyerlerden dolayı mağdur olduklarını ifade ederek şunları kaydetti; “Bizler, Kayseri Sivas Caddesi esnaflarıyız. Yaklaşık 40 yıldır işyerlerimizde çeşitli ticari faaliyetlerde bulunmaktayız. Yıllık binlerce lira devlete vergi ve SGK primi ödeyen, onlarca çalışanı bünyesinde barındıran yüzlerce aileye aş veren işletmelerimiz adına sizlere açıklamalarda bulunacağım. Bulunduğumuz yer şehrimizin en işlek ve en hareketli bölgesidir. Burada yaya ve araç trafiği de haliyle hareketli ve yoğundur. Yaklaşık 2 ay önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu bir karar ile bizlerin hiçbir görüşü alınmadan işyerlerimizin önündeki otopark iptal edilerek sözde yaya yolunu genişletmek bahanesiyle işyerlerimizin önü demir bariyerler ile kapatılmış, esnaflarımız mağdur edilmiştir. Bu yaşananların ardından işlerimizin çok düşmesiyle çalışan elemanlarımızı işten çıkartmaya başladık. Bir müddet sonra da işyerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Sivas Caddesi esnafları olarak bizler çok mağduruz. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Çelik ve ekibi, bizleri hiç dinlemeden gerçekleştirdikleri keyfi uygulamaları ile bu mağduriyetimizin en önemli sorumlusudur. Demir bariyerler konulduktan sonra işyerlerimize mallarımızı indiremiyoruz. Müşterilerimiz, alışveriş için araçlarını işyerimizin önüne park edemiyor. Bu durum gerek müşterilerimizi gerekse de bizleri çok zor durumda bırakıyor. Bizler, işyerlerimizin önlerindeki demir bariyerlerin kaldırılmasını, Cep Park uygulamasına geçilmesini ve Büyükşehir Belediyesi’nin biz Sivas Caddesi esnafları ile istişare ederek işyerlerimizin önünün daha kullanılabilir bir düzene sokulmasını veya eski haline getirilmesini istiyoruz. İşyerlerimize gelebilecek, sorunlarımızı dinleyip bunu hayata geçirecek, çayımızı içebilecek, esnaf dostu bir belediye başkanı istiyoruz. 2 ay önce trafiği rahatlatma adına yapılan sözde bariyer uygulaması trafiği rahatlatmamış aksine yoğunlaştırmıştır. Sivas Caddesi’nin rahatlatılması ve esnafın mağduriyetinin giderilmesini ve şehrimizin vitrinine sahip çıkılmasını ve sorunlarımızın en aza indirildiği, enerji dolu ve moralli bir şekilde, işimizin başına geçerek Kayseri halkına hizmet vermek istiyoruz.”
 
“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE TRAMVAY İLE OTOBÜS BİRBİRİNE PARALEL GİTMEZ”
 
Su ürünleri mühendisi Karaduman, ayrıca tramvay hatlarının yapılması ile birlikte Sivas Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunun arttığını ifade ederek; “Dünyanın hiçbir yerinde tramvay ile otobüsler birbirine paralel olarak gitmez. Sivas Caddesi’nde tramvay ile birlikte otobüsler de hizmet vermektedir. Bunun da Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
“KOLAYLAŞTIRIN, ZORLAŞTIRMAYIN”
 
Gerçekleşen basın açıklamasında bölgede iş merkezi bulunan, Bünyan Belediyesi eski Başkanı ve 24 Haziran seçimlerinde MHP milletvekili adayı olan Mehmet Özmen de söz alarak, buradaki esnafların sadece ekmeğinin peşinde olduğunu, onun dışında başka bir dertlerinin bulunmadığını ifade ederek; “Peygamber efendimiz ‘kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. Uyuşun, ihtilafa düşmeyin. İnsanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin’ buyurmuştur. Buradaki soruna ilgilenildiğinde mutlaka bir çözüm bulunacaktır. Buradaki esnaflar sadece ekmeğini peşinde. Başka bir dertleri yok. Bu sorun giderilsin dilerim” ifadelerinde bulundu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ