Emniyet suçlulara göz açtırmazken halk ile de iç içe

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü aylık asayiş ve faaliyet bilgilerini paylaştı. Emniyet müdürlüğü yaptığı uygulama ve operasyonlarla suçlulara göz açtırmazken, toplum destekli polislik ile de halkla bütünleşti.

Emniyet suçlulara göz açtırmazken halk ile de iç içe

Kayseri’de 1 ay içerisinde meydana gelen 841 trafik kazasında 6 kişi ölürken, 739 kişide yaralandı. 
 
Kayseri’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında ve ilçe merkezlerinde 1 ay içerisinde 841 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda, 6 kişi ölürken, 739 kişide yaralandı. 
 
Yapılan denetimlerde 70 bin 616 araç sorgulanırken, eksiği görülen ve kural ihlali yaptığı tespit edilen 20 bin 167 araca idari para cezası tanzim edildi. 
 
Ayrıca, 110 kişinin ehliyetine 100 ceza puanını doldurmaktan el konuldu, 910 araçta çeşitli suçlardan trafikten men edildi. 
 
TDP ekipleri 1 ayda, 12 bin kişiye ulaştı, 6 bin adet broşür dağıttı 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 ay içerisinde yürüttükleri faaliyetlerde 12 bin vatandaşla birebir görüşerek, 6 bin adet broşür dağıttı. 
 
15 Ağustos 2018 - 15 Eylül 2018 tarihleri arasında TDP Şube Müdürlüğünce; ÇOGEP “Genç Bakışlar Mutlu Yüzler”, Hayalimdeki Gelinliği Dikiyorum, Herkesin Bir İşi Olsun, Bir Kalbe Dokunuş,Silah Atmayalım Yaşamları Karartmayalım, Pencerem Kapım Güvenli Yapım, Sıcak Yuvam, Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim, Telefonla Dolandırıcılık Mağduru Olmayalım, Öğrencilerimiz Geleceğimiz, Trafikte Eğitimli Çocuklar, İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller, Emniyetle Engelsiz Yarınlar ve At Çiftliği Proje faaliyetleri ile TDP genel faaliyet ve çalışmaları yürütüldü. 
 
Yürütülen TDP genel faaliyet ve çalışmalarında; site ve apartman sakinlerine yönelik 3 huzur toplantısı, öğrencilere yönelik 5 bilgilendirme toplantısı, resmi kurum ve kuruluşlara yönelik 2 bilgilendirme toplantısı, sivil toplum kuruluşlarına yönelik 4 bilgilendirme toplantısı, esnafa yönelik 11 bilgilendirme toplantısı olmak üzere toplamda 25 bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
 
Ev, işyeri, okul, resmi kurum, özel kurum, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile yüz yüze yapılan çalışmalar olmak üzere toplam 3 bin 826 bilgilendirme faaliyeti yapıldı, 52 suç mağduru-destek ziyareti, sosyal desteğe ihtiyaç duyan çocuk ve gençlere yönelik 3 sosyal etkinlik, nişan, düğün, işyeri açılışı ve taziye olmak üzere 68 sosyal etkinliğe katılım, engelli, sokak çocuğu, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik olarak da 75 sosyal yardım faaliyeti yapıldı. 
 
Mahalle Polislerine sorumluluk bölgelerinde mahalle sakinlerince bildirilen sorunlarla ilgili olarak emniyet birimlerine 11 bildirim ve ilgili belediyelere 8 bildirim olmak üzere toplamda 19 bildirimde bulunuldu
 
15 Ağustos 2018-15 Eylül 2018 tarihleri arasındaki TDP proje, genel faaliyet ve çalışmalarında toplam 12 bin 237 vatandaşa ulaşıldı ve 6 bin 74 adet broşür, afiş gibi bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri dağıtıldı. 
 
Kayseri’de 1 ayda 36 kişi uyuşturucu madde ticaretinden tutuklandı 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 ay içerisinde düzenledikleri uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 241 kişiden 36’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında düzenledikleri operasyonlar ile uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara göz açtırmıyor. 
 
Ekiplerin 1 ay içerisinde düzenledikleri başarılı operasyonlarda, 241 kişiye yasal işlem yapıldı. Hakkında işlem yapılan şahıslardan 36’s çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Ayrıca düzenlenen operasyonlarda, 72,25 gram Kubar Esrar, 20,90 gram Toz Esrar, 115803,45 gram Eroin, 478,70 gram Metamfetamin, 349,77 gram Sentetik Kannobinoid (Bonzai), 30 adet uyuşturucu/uyarıcı Extacy hap ve 32 adet uyuşturucu/uyarıcı Captagon hapı ele geçirildi. 
 
Emniyet araba camı silen ve mendil satanlara göz açtırmıyor 
 
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından araba camı silerek sürücüleri taciz eden ve para isteyen 10 çocuğun ailelerine, 18 yaşından büyük 10 şahıs hakkında işlem yaptı. 
 
Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri para vermeleri için zorlayan çocuklara yönelik çalışma yapıldı. Çalışmalarda 10 çocuğun ailesine TCK'nın 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan, 11 şahısa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapıldı. Ayrıca 18 yaşından büyük 10 şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılmak üzere Zabıta Müdürlüğüne teslim edildi. 
 
Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmeleri, muhtemel şiddet olayları ile madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları amacıyla uygulamalara da başlanıldığı bildirildi. HABER: İHA