EĞİTİM İÇİN EL ELE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile şehrimizin gururu olan hayırseverlerimizin eğitimin daha güçlü alt yapıya kavuşması için destekleri sürüyor. Köşk Mahallesi'ne Hayırseverlerimizden Osman Ulubaş tarafından yapılan ilkokul ve anaokulunun yanına Büyükşehir Belediyesi de spor salonu yaptırıyor.

EĞİTİM İÇİN EL ELE

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrimizdeki hayırseverlik kültürünün Kayseri’nin en önemli özelliklerinden olduğunu söyledi. Hayırseverlerimizin özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine çok önemli katkıda bulunduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin de yaptıkları yatırımlarla hayırseverler şehrinin hayırsever kurumları olduğunu kaydetti.  
 
Bu kapsamda Köşk Mahallesi’ne spor salonu yapımına başladıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Köşk Mahallesi’nde belirlediğimiz eğitim alanına Hayırseverlerimizden Osman Ulubaş’ın yaptırmakta olduğu 24 derslikli Osman Ulubaş İlkokulu ile 8 derslikli Anaokulu’nun yanında spor salonu yaptırıyoruz. Toplam inşaat alanı 880 metrekare olan spor salonunun yapımı hızla devam ediyor. İçerisinde 90 kişilik tribünü de bulunacak olan spor salonunu en kısa sürede tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, eğitim yatırımlarının artarak devam edeceğini, geleceğimiz olan çocuklarımız için yatırımlarda hız kesmeyeceklerini kaydetti.  
 
BÜYÜKŞEHİR'DEN DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI
 
Büyükşehir Belediyesi, dolandırıcılık yapanlara karşı halkı uyardı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada belediyenin ya da belediye bürokratlarının ismini kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bazı kişilerin zaman zaman Kayseri Büyükşehir Belediyesi ya da bazı bürokratların adını kullanarak yardım amaçlı para talebinde bulunduklarının tespit edildiği belirtildi. Belediye ya da bürokratların hiçbir şekilde ve hiçbir kimseden para talebinde bulunmadıkları vurgulanan açıklamada, bu tür taleplerde bulunan kişilerin tek amacının dolandırıcılık olduğu bildirildi.
 
Açıklamada, art niyetli kişilerden gelecek tekliflerin ve telefonların dikkate alınmaması gerektiği belirtildi ve bu durumla karşılaşan vatandaşların bir an önce polise ihbarda bulunmaları istendi.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN EKSKAVATÖR İHALESİ
 
Büyükşehir Belediyesi, muhtelif yerlerde kullanılmak üzere paletli ekskavatör kiralayacak. Kiralama işi için yapılan ihaleye dört firma katıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi paletli ekskavatör kiralama işi için 2 milyon 215 bin TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıktı. İhaleye katılan dört firma ve teklifleri şöyle oldu:
 
Yol-Nas İnşaat: 1 milyon 435 bin TL
 
İKH Hafriyat: 1 milyon 593 bin TL
 
Solmazlar Hafriyat: 1 milyon 883 bin TL
 
Ertaçlar İnşaat: 1 milyon 900 bin TL
 
İhale, tekliflerin incelenmesinin ardından neticelenecek. BÜLTEN