Dünyanın en büyük Çerkes Festivali Kayseri'de yapılacak

Dünyanın en büyük Çerkes Festivali'nin, Kayseri Kafkas Derneği tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 22 Ağustos'ta Pınarbaşı ilçesinde gerçekleşeceği duyuruldu.

Dünyanın en büyük Çerkes Festivali Kayseri'de yapılacak

Festivale ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Festival Düzenleme Komitesi Sözcüsü Mutlu Akkaya; “Bu sene iki büyük sevinci bir arada yaşıyoruz. Kuruluşumuzun 50. Yılını kutladığımız bu sene aynı zamanda dünyanın en büyük Çerkes Festivali’ni organize etmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Önceki yıllarda bu festivallerin 8 tanesini daha yaptık. 22 Ağustos tarihinde yurt dışından gelecek olan bilim insanlarımızın katılımı ile bir kültürel konferans düzenleyeceğiz. 23 Ağustos tarihinde ise Ali İhsan Varol’un sunumuyla gerçekleşecek programımızda; Çerkes Halk Ozanı Kuşha Doğan Özden, dünyaca ünlü Çerkes sanatçılar Nehush Cherim ve Sati Kazanova, Hatti Müzik Grubu, Abhaz Devlet Sanatçısı Erik Mika ve Anavatan Kafkasya ile Türkiye’den profesyonel halk dansları toplulukları katılımcılara muhteşem bir sahne şovu sergileyecekler. Geçmişteki tecrübelerimize göre bu festivale ülkemiz ve yurt dışından yaklaşık otuz bin katılımcı bekliyoruz. Tüm halkımızı festivalimize sizler aracılığıyla davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu. 
 
Akkaya ayrıca, festivale katılmak isteyen vatandaşları festival alanına taşımak için Kayseri’den otobüs seferleri düzenleneceğini, bu otobüslerin Hunat Cami duraklarından 23 Ağustos günü saat 10:00 ve 12:00’de kalkacağını, saat 24:00’de ise döneceğini aktardı. 
 
KAFKAS TANITIM TIRI 15 AĞUSTOS’TA KAYSERİ’DE
 
Gerçekleşen toplantıya eski AK Parti aday adayı ve Festival Komite Üyesi olan Şenel Güngör de eşlik ederek basın mensuplarını bilgilendirdi. Güngör, Kafkas kültürünü tanıtan bir tanıtım tırının da Mersin’den yola çıktığını ifade ederek, tanıtım tırının 15 Ağustos’ta Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Kayseri halkına bir gün süre ile hizmet vereceğini duyurdu. Güngör ayrıca, 22 Ağustos’ta ise Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde, ‘Tarihi Çerkesya ve Diaspora: Dün ve Bugün’ başlıklı konferans gerçekleştirileceğini ifade ederek, konferansa yurt dışından akademisyenlerin geleceğini de paylaştı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ