DEVELİ İÇİN NE SÖZ VERDİYSEK HEPSİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar seçimden önce Develi için verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini belirtti.

DEVELİ İÇİN NE SÖZ VERDİYSEK HEPSİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Başkan Cabbar görevi teslim aldıkları son 4,5 yılda gece gündüz çalışarak ilçeyi adeta ilmek ilmek dokuduklarını söyleyerek, hiç ara vermeden çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.
 
AŞIK SEYRANİ FESTİVALİ 36.SINI GERÇEKLEŞTİRİYOR
 
Revizyon çalışmaları tamamlanan Aşık Seyrani Meydanı’nda bilgiler veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar; “Hemşerisi olmakla iftihar ettiğimiz hak ve halk aşığı ozanımız Aşık Seyrani’yi uluslararası düzeyde tanıtan festivalimizin 36.sını düzenlemenin hazırlıklarını tamamlamış bulunuyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından birçok misafiri ağırlayacağımız bu üç günde Seyranimizi özellikle genç nesillerimize anlatma, tanıtma gayretindeyiz. Sizlerin de vesilesiyle zamanı ve imkanı olan bütün kardeşlerimizi bu etkinliğimize davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.
 
GÜNEŞ SANTRALİ YAZ SONUNDA FAALİYETTE
 
Reşadiye Mahallesi 1848 ada 1-2 parsellerde yapımı kararlaştırılan 999 KW’lık güneş enerji santralindeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği görülürken, ihalesi tamamlanan santralin yapımını üstlenen şirket tarafından yaz sonuna bitirilmesi planlanan çalışmalar kapsamında sondaj çalışmaları, yeraltı kabloları ve trafo merkezlerinin kurulmasının ardından çelik konstrüksiyonların da yere çakılarak sabitlenmesinin yapıldığı öğrenildi. Güneş panellerinin yerleştirilmesinin ardından çalışmaların nihayete ereceğini belirten Başkan Cabbar; “1 MW gücünde, 20 dönümlük alana kurulacak olan tesisimizin kurulum çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemizin tüm hizmet binalarındaki elektrik ihtiyacını, kendimizin üreteceği bu santralden karşılayacağız. Dolayısıyla enerji için ödediğimiz bütçe kasamızda kalırken, aynı zamanda enerji satışı da yaparak belediyemiz için de önemli bir katma değer kazandırmış olacağız. Yaz mevsiminin sonuna faaliyete girmesini planladığımız tesisimiz şimdiden Develimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 
“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
 
Develi Belediyesi’nin sıcak asfaltlama çalışmalarından sonra M. Akif Ersoy Mahallesi’ne de geçildi. Konuya ilişkin açıklamalarında verilen sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Cabbar; “M. Akif Ersoy Mahallemiz de hak ettiği güzelliğe kavuşmuş oldu. Sabırlarından ve hoşgörülerinden dolayı mahalle sakinlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl için planladığımız 50 bin tonluk sıcak asfalt çalışması ile bütün mahallelerimiz aynı güzelliklere kavuşacaklardır” görüşlerini paylaştı.
 
KIRSAL MAHALLELERDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 
Develi Belediyesi’ne bağlı ekiplerin kırsal mahallelerdeki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yenice ve B. Künye Mahallelerine yağmur suyu tahliye kanalları yapan ekiplerin yanı sıra parke çalışmaları da tüm hızıyla sürdüğü öğrenildi. Sarıkaya Mahallesi’nde parke için zemin hazırlıklarının tamamlandığı, Çataloluk Mahallesi’ndeki 3500 m2’lik parke çalışmasında da sona gelindiği belirtildi. Çalışmaların aynı hızla süreceğini söyleyen ekipler, mahallelerin ihtiyaçlarına göre çalışmaları devam ettireceklerini ifade etti. Diğer taraftan Millidere Mahallesi’nde taziye yeri yapım çalışmalarını tamamlayan ekiplerin yanı sıra Çaylıca Mahallesi’nde fitness aletlerinin yerleştirilmesi için de zemin çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Parke çalışmaları kapsamında ise Karacaören Mahallesi’ne yapılacak 7 bin m2’lik parke çalışmaları öncesi deforme olmuş parke sökümü ve zemin çalışmaları ile parke döşemesi sonucunda mahallenin konforunun artacağı belirtildi.
 
YOL, SOKAK, PARK, MEZARLIK TEMİZLİĞİNE ÖZEN
 
Temizlik ve park-bahçe ekiplerinin çalışmalarına artan hava sıcaklıkları nedeniyle hız verdiği paylaşıldı. Yollardaki tozlanma nedeniyle sulama yapan ekiplerinin, kapalı ve açık alanlarda ilaçlama, mezarlık ve parklarda otların temizliği ile ot biçimi, orta refüjlerin temizliği ve yeşillendirilmesi gibi çok sayıda hizmeti, mahalle mahalle ve bir program içerisinde sürdürdüğü görüldü.
 
AŞIK SEYRANİ ŞİİR, KOMPOZİSYON VE RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI
 
Develi Belediye Başkanlığı tarafından 02-03-04 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacak olan 36. Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Âşık Seyrani ile ilgili ilçede yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasının sonuçları açıklandı. Toplam 70 eserin değerlendirildiği yarışmada onlarca öğrencinin ödül aldığı, jüri olarak ise Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Atik, Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Özdamarlar, Halk Aşığı, Yazar ve Ressam Alaattin Oben, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yavuz Berber, Türkçe Öğretmeni Remziye Başer, Resim Öğretmeni Mustafa Koç, Şair-Yazar Gökhan Yıldırım ve Develi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ali Orhan bulundu. Konuya ilişkin açıklamalarında Türkçe’nin doğru ve etkili kullanılmasını sağlayarak, şiir, kompozisyon ve resim aracılığı ile Âşık Seyrani’yi geleceğimiz olan öğrencilere tanıtmak ve öğrencilerin duygu ve düşüncelerini dile getirmesine fırsat vermek amacıyla böyle bir yarışma düzenlendiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar; “02-03-04 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacak olan 36. Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlediğimiz bu ilk yarışmamızın daha da gelişip güzelleşerek geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Böylesi anlamlı bir yarışmada eserleri tek tek inceleyerek titizlikle değerlendiren komisyonumuza evvela teşekkür ediyorum. Dereceye giren yavrularımız başta olmak üzere emek edip Seyrani için eline kalem alan tüm yavrularımızı da yürekten tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde daha yoğun katılımlarla bu yarışmamızı tekrar yapmayı ümit ediyorum” dedi. 
 
“50 BİN TON ASFALT İLE HİÇ BİR CADDE ASFALTSIZ KALMAYACAK”
 
Yukarı Develi yolunda ve M. Asım Köksal Mahallesi Paksoy Caddesi’nde, M. Akif Ersoy Mahallesi’nde ve Harman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayan ekiplerin, çalışmalarına ilçe trafiği için hayati önem taşıyan Tekir Caddesi’nden devam ettiği belirlendi. Kayseri’den gelenler için ilçe trafiğinin rahatlaması anlamında olan Tekir Caddesi hakkında Başkan Cabbar; “Alt yapı çalışmaları tamamlanmış cadde ve mahallelerimizdeki sıcak asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 50 bin tonluk rekor bir asfalt ihalesiyle Develimizde asfaltlanmamış hiçbir caddemiz ve mahallemiz kalmayacak” ifadelerinde bulundu.
 
“EN FAZLA ÖNEMSEDİĞİMİZ HİZMET EĞİTİM” 
 
Çöten Mahallesi Hacı Kemal Kaman Ortaokulu Okul Müdürü Esra Taş tarafından hazırlanan ve yürütülen Develi Belediyesi’nin de desteklediği ‘Erciyes’in Çocukları Doğayı Kucaklıyor’ isimli 4004 TÜBİTAK projesi başladı. Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak ve projede görevli öğretmenlerin katıldığı projede ilçe Kaymakamı Murat Duru eğitimle alakalı her türlü projeye gözü kapalı destek verildiğini belirtti. Duru, projenin diğer okullarda da örneklik teşkil etmesi temennisinde bulundu. Develi Belediye Başkanı Cabbar ise yaptığı açıklamada; “Bu projede yer alan öğrencilerimiz için çok farklı deneyim olacak. Sizler burada hem eğlenerek hem de öğrenerek tüm hayatınız boyunca unutamayacağınız farklı kazanımlar elde edeceksiniz. Burada öğrenecekleriniz gelecekteki eğitim hayatınızda çok faydasını göreceksiniz. Develi Belediyesi olarak bizlerin en fazla önemsediği hizmet eğitim olarak görüyoruz. Geleceğin teminatı olarak sizlere yapılan yatırımlar bizler için gurur verici bir hizmet. Sizlere verilecek desteğimiz her zaman artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
“DEVELİ’Yİ SPORDA BİR MARKA HALİNE GETİRME GAYRETİNDEYİZ”
 
Develi Belediyesi, Develi Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Hak Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği yaz spor okullarının açılış töreni Develi Stadı’nda yapıldı. Törende konuşan Develi Kaymakamı Duru, sporun ruh ve beden sağlığı için önemine vurgu yaptı. Başkan Cabbar ise Develi’yi sporda bir marka haline getirmek için gayret verdiklerine değindi. Kayseri Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı öğrencilerin cimnsatik, güreş ve okçuluk gösterilerinin sergilendiği açılış töreninde, Dev Ali Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı öğrenciler de tekvando gösterileri gerçekleştirdi.
 
100 KİŞİ KAPASİTELİ KURAN KURSU TEMELİ ATILDI
 
Develi M. Akif Ersoy Mahallesi Yunus Emre Cami alanı içerisine Türkiye Diyanet Vakfı, Develi Belediyesi ile hayırseverlerin katkılarıyla yapılacak olan 100 kişi kapasiteli Erkek Hafızlık Kuran Kursu’nun temel atma töreni dualarla yapıldı. Kayseri Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Develi Kaymakamı Murat Duru, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven, Kayseri İl Spor Müdürü Murat Eskici, Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güçlü, Develi Müftüsü Zekeriya Koçak, siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı temel atma töreni İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuranı Kerim tilaveti ardından konuşan Develi Kaymakamı Duru; “Eğer yavrularımız, güvenilir yerlerden sağlam ve doğru bilgilerle din eğitimlerini almazlarsa FETÖ gibi terör örgütlerinin din istismarına maruz kalınmaktadır. Bu vesileyle böylesi yapıları desteklemek geleceğimiz açısından son derece önemlidir” ifadesinde bulundu. Programda konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise “Develimiz tarihte bir çok alimi, arifi bağrında yetiştirmiş bereketli topraklarımızdandır. İnşallah İmam Hatip ve Cami arasına yapılacak olan Kuran kursumuzun bu ümmete ve bu millete faydalı olacak alimler yetiştirmesini niyaz ediyorum” dedi. Daha sonra 100 kişi kapasiteli Erkek Hafızlık Kuran Kursu’nun temeli kesilen kurbanla birlikte atıldı. HABER MERKEZİ