DENİZE KIYISI OLMAYAN KAYSERİ DENİZ ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLER LİSTESİNDE

Kayseri, denize kıyısı olmayan bir şehir olmasına rağmen, denize kıyısı olan illerdeki gibi deniz ürünleri yetiştirici iller arasında yer aldı.

DENİZE KIYISI OLMAYAN KAYSERİ DENİZ ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLER LİSTESİNDE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) elde edilen son bilgilerde, ‘deniz ürünleri yetiştiriciliği illere göre dağılım haritası’ üzerinde Kayseri’nin de yer aldığı kayıtlara geçti.
 
KIYI İLLERLE BERABER KAYSERİ VE BİTLİS DE LİSTEDE
 
TOBB’dan edinilen deniz ürünleri yetiştiriciliği bilgilerinde Çanakkale, İzmir, Muğla ve Sinop gibi denize kıyısı olan iller ve deniz ürünleri yetiştiriciliği kapasiteleri gösterilirken, söz konusu iller dışında ise denize kıyısı olmayan Türkiye’de iki ilin bu kapsamda gösterildiği dikkatleri çekti. Türkiye’de kıyı illeri dışında, sadece Kayseri ve Bitlis deniz ürünleri yetiştiriciliği illere göre dağılım haritasında yer buldu. 
 
KAYSERİ’DE YAMULA, BİTLİS’TE VAN GÖLÜ
 
Söz konusu haritada kıyı illeri dışında sadece Kayseri ve Bitlis’in yer bulduğu dikkatleri çekerken, buna ise Kayseri’de Yamula Barajı’nın, Bitlis’te ise Van Gölü’nün etkili olduğu düşünülüyor. 64 km uzunluğundaki denizi andıran Kayseri Yamula Barajı, inşa sürecinde Kayseri’nin denizi olarak adlandırılmıştı. HABER: KAAN AKBAŞ