DENER GRUP'TAN SUUDİ ARABİSTAN'A DEV MAKİNA

Vali Şehmus Günaydın fabrika üreten fabrika olarak bilinen DENER- TAKSAN tesislerinde inceleme yaptı.

DENER GRUP'TAN SUUDİ  ARABİSTAN'A DEV MAKİNA

KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, atıl halden ülke ekonomisine yeniden kazandırılan Dener Grup’a ait İncesu ilçesi Kayseri- Adana karayolu kenarında kurulu DENER-TAKSAN tesislerinde incelemelerde bulundu. Vali Günaydın, bu tesiste imal edilen CNSC Abkant türü 16 metrelik 240 ton ağırlığındaki dev saç bükme makinasını 22 TIR eşliğinde Suudi Arabistan’a ihraç olarak gönderilmeden önce son deneme üretimini izledi.
 
Vali Şehmus Günaydın’ın  aralarında ABD, Tayvan, Çin ve Japonya gibi makine alanında ünlü , dünyanın 85 ülkesine CNC takım tezgahları üreten DENER-TAKSAN tesislerindeki incelemesine Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, DENER Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dener, grup üst düzey yöneticileri de katıldı. 
 
Türkiye’nin sayılı tesisleri arasında yer alan savunma sanayi başta olmak üzere her türlü sınai tesise takım tezgahları üreten tesisle ilgili önce brifing alan Vali Şehmus Günaydın ‘’ Ülkemizin, Kayseri’mizin bu tür üretim yapan tesislere çok ihtiyacı var. Görüyorum ki, DENER grup, TAKSAN tesislerinde gerçekten Türk işçi ve mühendisinin çabası, işverenin gayreti ile yüz ağartacak bir çok işe imza atmış. Bunun devamını bekliyoruz.’’ dedi. Daha sonra ARGE bölümünü ve  çeşitli ebatlarda üretilen CNC tezgahlarının yapımını aşama aşama izleyen Vali Günaydın ‘’ Bu makinaların ihraç edildiği ülkeler arasında Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinin olduğunu görmek, Türk sanayicisinin neleri başarabileceği konusunda çok önemli bir adımdır.’’dedi.
 
SUUDİ ARABİSTAN’A DEV MAKİNA  GİTTİ
 
DENER-TAKSAN tesislerindeki inceleme sırasında Vali Şehmus Günaydın’a  Suudi Arabistan’ın Riyad kentindeki bir şirketin aydınlatma direklerinde kullanılmak üzere sipariş verdiği ve imalatı kısa sürede gerçekleştirilen 16 metre boyundaki 240 ton ağırlığındaki  CNC Abkant  dev saç bükme makinasının son deneme çalışması sonrası sökülerek , 22 TIR’a yüklenmesi izletildi. HM