CUMHUR İTTİFAKINI BOZDURMAMAKTA KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, 'Cumhur İttifakı'nı bozdurmamak noktasında kararlıyız. Hele hele bu yerel seçim ülkemiz için, ciddi manada yedi düvelin ülkemize, milletimize saldırdığı bir dönemde, büyük önem arz ediyor' dedi.

CUMHUR İTTİFAKINI BOZDURMAMAKTA KARARLIYIZ

CUMHUR İTTİFAKI
 
Cumhur İttifakı ile ilgili yöneltilen soruya verdiği cevapta, Cumhur İttifakı’nın hassasiyetlerinin son seçimlerde ortaya tam manasıyla çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada bizim birbirimize karşı olan dayanışmamız, birbirimizle geleceğe olan yürüyüşteki hassasiyetlerimiz ve bunu da tabii kıskanan bazı oluşumlar var” diye konuştu.
 
Bu oluşumların içinde her an değişik gelişmelerin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun başında ana muhalefet var, bunun yanında dağdaki terör örgütünü yanına alanlar var, bütün bunları herhalde anlamamak için sebep yok, çok açık, net her şey ortada” diye ekledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Biz tabii bu Cumhur İttifakı’nı bozdurmamak noktasında kararlıyız. Hele hele bu yerel seçim ülkemiz için ciddi manada yedi düvelin ülkemize, milletimize saldırdığı bir dönemde, büyük önem arz ediyor. Onun için de şu anda teknik çalışmaları yürüten arkadaşlarımız var, onlar bu çalışmalarını tamamlar tamamlamaz belki de bu hafta içerisinde biz Sayın Bahçeli’yle bir araya inşallah gelebiliriz. Kendilerinin de şartları, durumu el vermesi hâlinde ve arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları bir değerlendiririz. Ama önümüzde tabii ayrıca zaman var, çünkü burada Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi önem arz ediyor, bizim kendi takvimimiz de kendimize göre önem arz ediyor. Ve bu şekilde kendileriyle görüşeceğiz. Zaten şu anda biz 75 belediyemizi biliyorsunuz açıkladık, 74 veya 75 ve kalanları da şu anda ittifakımızın yaptığı çalışmaya göre açıklayacağız.”
 
ZORUNLU ASKERLİK SÜRESİ
 
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın dün yaptığı açıklamalara atıfta bulunularak zorunlu askerlik süresinin dokuz aya indirileceği yönündeki haberleri nasıl değerlendirdiği sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine kesin sonuç verilmedikten sonra bir değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bu işin tabii birinci derecede sorumlusu Millî Savunma Bakanımız, bunun yanında Silahlı Kuvvetlerimiz, başta Genelkurmay Başkanım, Kuvvet Komutanlarımız vesaire olmak üzere, onlar çalışmayı yapacaklar, çalışmayı yaptıktan sonra bize sunumlarını yapacaklar ve bu sunum neticesinde de uygundur, uygun değildir, bunu söyleyeceğiz, ona göre adımı atacağız” şeklinde konuştu.
 
MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Amerikan Kongresi üyeleriyle görüştüğüne ilişkin medyada yer alan haberlerin doğru olup olmadığı sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu son Latin Amerika seyahatlerinden sonra tabii MİT Başkanımız oradan Kanada’ya ayrıldı ama Kanada’dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Çünkü her an oraları da bilgilendirme arzusundayız. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığını son olarak bundan haberdar değilim, ama Kanada seyahatinden haberdarım” sözlerine yer verdi.
 
RUSYA-UKRAYNA KRİZİ
 
“Rusya ile Ukrayna arasındaki krize Türkiye’nin arabulucu olduğu biliniyor. Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi de ‘Rusya’da tutulan Ukrayna askerlerinin serbest bırakılması noktasında Türkiye’den destek ve yardım istiyoruz’ dedi. Bu konuda bir çalışma var mı?” şeklindeki soruyu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle cevapladı: “Bu konularda taraflardan aldığım bilgiler oldu, Sayın Putin’le o süreç içerisinde önce bir telefon görüşmem oldu, daha sonra Arjantin’de bir heyetler arası görüşme yaptık. Tabii yine telefonla Sayın Poroşenko’yla bir görüşmem oldu, onun da bu söylediğiniz taleplerini kendisi bana iletti ve ben de bu talepleri Sayın Putin’e ifade ettim, kendisine de ricada bulundum. Tabii onlar da gelişmelere göre temenni ederim ki olumlu bir yaklaşım içerisinde bulunurlar. Tabii bu gemide alınanlar, bunlarla ilgili öyle zannediyorum ki şu anda bir sorgulama süreçleri vardır, bu sorgulama sürecinden sonra onlar da kararlarını vereceklerdir. Biz tabii bu işlerde ancak ricacı olabiliriz, daha da ileri gidemeyiz.”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın durumu ile ilgili de, “Olumlu gelişmeler var, temenni ediyorum beklentilerimizin neticesini alırız” ifadelerini kullandı. HABER-FOTO: CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MERKEZİ