'ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemini tamamlayarak yaz tatiline giren öğrencileri tebrik etti. Başkan Büyükkılıç, öğrencilere verimli bir tatil geçirmeleri için çeşitli alternatifler sunduklarını söyledi.

'ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eğitim öğretim döneminin tamamlanması nedeniyle yaptığı açıklamada karnelerini alan öğrencileri tebrik etti ve tüm çocuklarımıza hayırlı bir gelecek temennisinde bulundu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ülkenin geleceği olduğunu ve bu nedenle onların iyi yetişmeleri için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Çocuklarımız bizim göz bebeğimiz. Ay Yıldızlı bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize, inancımıza bağlı olarak yetişmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
Öğrencilerin daha verimli bir tatil dönemi geçirmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak farklı imkanlar sunduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Çocuklarımızın enerjilerini olumlu kullanabilmeleri ve yaz tatilinde yetenekli oldukları alanlarda beceri kazanmaları için yaz kurslarımız açılıyor. Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki Spor A.Ş.’miz tarafından 18 tesiste yaz okulları açılacak ve 14 ayrı branştaki yaz okullarına 4-15 yaş arası tüm çocuklar katılabilecek. Ayrıca KAYMEK şirketimiz de 23 tesiste açacağı yaz okullarında 8-14 yaş grubu öğrencilerimize Değerler Eğitimi, İngilizce, Kodlama, Diksiyon, Resim, Kuran-ı Kerim, akıl ve zekâ oyunları gibi branşlarda eğitimler verecek. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarımız da 9-15 yaş grubu öğrencilerimiz için 8 branşta kurslar açıyor. Öğrencilerimizi daha verimli bir tatil dönemi için yaz okullarımıza bekliyoruz. Bu vesileyle tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Her birisinin vatanımıza ve milletimize hayırlı bireyler olarak yetişmelerini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
 
ŞİDDETLİ YAĞMURA ANINDA MÜDAHALE
 
Büyükşehir Belediyesi ekipleri şiddetli yağışlara anında müdahale ediyor. Hafta başından beri etkili olan yağışlar nedeniyle KASKİ ve İtfaiye ekipleri teyakkuz halinde bulunuyor.  Her iki kurum da müdahale ekiplerinin sayısını artırdı.
 
Meteoroloji’den alınan bilgilere göre 13 Haziran Perşembe günü Mimsin, Talas, Hacılar ve Erciyes bölgesinde metrekareye yaklaşık 40 kilogram yağış düştü. Kent merkezinde ise yağış miktarı 18 kilogram olarak ölçüldü. Kayseri’nin bir aylık yağış miktarının kısa süre içinde bazı bölgelere düşmesi nedeniyle doğan olumsuzlukların giderilmesi için KASKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Teşkilatı takviye edilmiş ekiplerle müdahalede bulundu.
 
Su baskınlarıyla ilgili KASKİ Genel Müdürlüğü’ne 249 çağrı iletildi. Araç ve personel açısından takviye edilmiş ekiplerle tüm olaylara müdahalede bulunuldu. İtfaiye teşkilatı da gün boyunca 65 su baskınının yanı sıra 19 kurtarma, 7 yangın ve 1 trafik kazası olmak üzere toplam 92 olaya müdahale etti. Ekipler, Meteoroloji’nin kuvvetli yağışların süreceği ihbarları üzerine teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. 
 
ÇEVRE İÇİN EL ELE
 
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı ve TEMA Vakfı İl Temsilciği daha yaşanabilir bir çevre için ortak çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda TEMA Vakfı üyelerine yönelik yangınlara karşı farkındalık eğitimi verildi.
 
TEMA Vakfı yöneticilerinin katıldığı farkındalık eğitimi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Eğitimde yangınların sebepleri ve müdahale yöntemlerine ilişkin bilgiler verildi. 
 
TEMA Vakfı İl Temsilcisi ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Dağlı, yangınların yaban hayatının yok olmasına ve doğamızın kirlenmesine neden olduğunu belirtti. 
 
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Metin Kızılkan da İtfaiye Daire Başkanlığı TEMA Vakfı’nın özellikle arazi yangınlarının yoğun bir şekilde başladığı şu günlerde böyle bir eğitim talebinde bulunduğunu belirterek, bu konuda gösterilen hassasiyet ve duyarlılık nedeniyle teşekkür etti. Şu ana kadar Kayseri’de meydana gelen 946 yangının 351’inin arazi yangını olduğunu ve tecrübelerinin önümüzdeki günlerde arazi yangınlarının artarak devam edeceğini gösterdiğini ifade eden Kızılkan, düzenledikleri eğitimlerle farkındalık oluşturarak yangınları önlemeye çalıştıklarını kaydetti.
 
Farkındalık eğitimi için İtfaiye Teşkilatını ziyaret eden TEMA Vakfı Kayseri Şubesi, hem teşekkür mektubu takdim etti hem de her etkinlikte yaptıkları gibi bir fidan hediye ederek İtfaiye Bahçesine uygulamalı olarak dikimini gerçekleştirdi. TEMA Vakfı İl Temsilcisi ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Dağlı, Kayseri’ye çok uygun olan kestane ağaçlarının yaygınlaşması için gayret ettiklerini de belirtti.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN İHALE
 
Büyükşehir Belediyesi, Erciyes’teki ormanlık alanın çevresine dikenli tel çit yaptıracak. Konuyla ilgili sekiz firmanın katılımıyla ihale yapıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Dağı ormanlık alan etrafına dikenli tel çit yaptırılması işi için yaklaşık 433 bin TL’lik maliyetle ihaleye çıkıldı. İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle oldu:
 
Keskin Yapı: 359 bin TL
 
Mesa Mühendislik: 363 bin TL
 
Alternatif İnşaat: 374 bin TL
 
Yeniden Yapı: 412 bin TL
 
Özer Yapı-Atlas İş Ortaklığı: 443 bin TL
 
Başaran İnşaat: 487 bin TL
 
1453 Grup: 488 bin TL
 
Şeref Arık: 491 bin TL
 
İhale, tekliflerin incelenmesinin ardından neticelenecek. BÜLTEN