CHP Melikgazi adayı Karaoğlu'dan KGC'ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Sema Karaoğlu, beraberindeki heyet ile Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.

CHP Melikgazi adayı Karaoğlu'dan KGC'ye ziyaret

Gerçekleşen ziyarette ilk sözü alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, basındaki zorluklar, istihdam sorunu ve sektörün sorunlarına yönelik bilgiler verirken, eleştirinin demokratik hak olduğunu, eleştirilenlerin tahammüllü, eleştirenlerin de seviyeli ve proje bazlı eleştirilerde bulunması gerektiğine işaret etti.
 
Sonrasında söz alan CHP Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa ise, gergin olan Türkiye siyasetinde siyaset yapma erdemini ve cesaretini gösteren Sema Karaoğlu’nun yanında olduklarını ifade ettiği konuşmasında kimsenin kişisel haklarını ihlal etmeden eleştirilerini yapacaklarını dile getirdi. Yılboğa, “Belediyede eksiklikler ve fazlalıklar olabilir” diyerek Sema Karaoğlu ile daha iyi olacağına inandıkları için kendisini tercih ettiklerini ifade etti.
 
KARAOĞLU: “DEĞİŞİMDE YENLİK VAR”
 
Ziyarette son sözü alan CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Sema Karaoğlu da, bunun sadece bir ziyaret olduğunu, projelerini ise ilerleyen süreçte anlatacağını belirterek, yerel basının önemine değindi. Demokrasinin gelişmesinde yerel basının büyük yeri olduğuna işaret eden Karaoğlu, yerel basındaki zorluklardan bahsetti. Açıklamalarında yerli ve milli değerlerin de önemine işaret eden Karaoğlu, kendisinin doktor olduğunu, kimseye; etnik, cinsiyete dayalı, dini tercihlere yönelik ayırdım yapmamak için yeminli olduğunu söyleyerek; “Seviyeli, bel altı vurulmayan, kişisel husumetlere gitmeyen, gerçekten bölgemiz için, ülkemiz için en iyisinin yapılacağı bir seçim döneminin geçirilmesini diliyorum. Artık gerçekten hepimizin silkelenip bu ülke için en iyi olanı en doğru şekilde yapmak durumundayız. Kişisel hırs ve husumetleri bırakıp ortak payda olan vatanda buluşmalıyız” dedi. 
 
Karaoğlu açıklamalarına ayrıca; “Değişimde yenlik var” diyerek yola çıktıklarını da sözlerine ekledi. HABER-FOTO: İHA