Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz ruhu buluştu

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı çadır ve vatandaşlarla dolup taştı. Alanın en anlamlı görüntüsü ise 1915 Çanakkale Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurduğu çadır oldu.

Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz ruhu buluştu

Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz ruhunun birleştiği çadıra vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Çanakkale Şehitliği’nin anımsatıldığı şekilde tasarlanan çadırda vatandaşlara çay ve su ikramında bulunulurken, Çanakkale ile 15 Temmuz ruhu da hissettirildi.
 
Konuya ilişkin düşüncelerini paylaşan 1915 Çanakkale Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Yağar, “Bizler 1915 Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, Çanakkale ruhunu burada 15 Temmuz hadisesi ile tekrardan anımsatmak istedik. Böyle bir ihanet dolu günü Allah bir daha bu ülkeye yaşatmasın. Çanakkale’de bu ruh ile ecdadımız vatanı kurtardı, yine aynı ruh 15 Temmuz’da ülke için meydana çıktı. Şimdi de yine aynı ruh ile meydanlardayız. Biliyorsunuz Çanakkale’de 253 bin şehit verdik. Bir çok da gazi. Kayseri’den Çanakkale’de verdiğimiz şehit sayısı ise 771. Biz bu şanlı ecdadımızı anlatmaya, yaptıklarını hatırlatmaya ve Çanakkale ruhunu canlı tutmaya çalışıyoruz. Dilerim bu ruh hiçbir zaman kaybolmaz. Çadırımızı kurduktan birkaç saat içerisinde 500’Ü aşkın vatandaşımız ziyaret etti. Diğer vatandaşlarımızı da bekliyoruz” ifadelerinde bulundu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ