BÜYÜKŞEHİR'E ATAŞ, KOCASİNAN'A YÜCEL

Cumhur İttifakının Kayseri belediye başkan adaylarını açıklamasından sonra, Millet İttifakı'nın da bu hafta adaylarını duyurması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR'E ATAŞ, KOCASİNAN'A YÜCEL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş’ı aday gösterecek olan Millet ittifakı, Kocasinan için Kazım Yücel’e teklif götürdü. Cumhur ittifakı Kayseri adaylarını açıkladı ve seçim çalışmalarına start verdi. Ancak CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı, bir iki ilçe dışında adaylarını henüz netleştirmedi. Millet ittifakının, bu hafta içerisinde adaylarını kesinleştirerek, kamuoyuna açıklaması bekleniyor. 
 
Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre, Millet İttifakı’nın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İyİ Parti adayı Dursun Ataş olacak. Her iki parti yetkililerinin de bu konuda hemfikir olduğu belirtiliyor. Melikgazi’ye Sema Karaoğlu’nu aday gösteren Millet İttifakı, Kocasinan için ise sürpriz bir isme teklif götürdü. Bu isim; MHP’den Kocasinan Belediye Başkan Aday adayı olan, ancak MHP’nin ittifak nedeniyle Kocasinan’a aday çıkarmaması üzerine adaylığı gerçekleşmeyen MHP Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel. Parti yetkililerinin Kazım Yücel’i ziyaret ederek, adaylık teklifi götürdüğü ve bu konuda ısrar ettikleri öğrenilirken, Yücel’in bu konuda karar vermediği ve düşünme aşamasında olduğu ileri sürülüyor. HABER MERKEZİ-FOTO: İHA