Büyükkılıç, 'Şehrimizi ilgilendiren her projede paydaş olacağız'

Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, TOBB öncülüğünde TEPAV ortaklığında ve il bazında Kayseri Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Avrupa Birliği'nin finanse ettiği 'Mahir Eller Projesi' tanıtım toplantısına katıldı.

Büyükkılıç, 'Şehrimizi ilgilendiren her projede paydaş olacağız'

Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde önceliklerinin Kayseri’yi ilgilendiren her projede paydaş olarak, Makar-i Ulema şehri Kayseri’de üniversitelerle sanayici ve işverenleri buluşturarak el ele vermelerini, teknoloji üretmelerini, ortak akıl ile hem istihdam hem de ekonomiye katkı sağlamaları için her türlü fedakarlığı yapacaklarını söyledi. 
 
“Mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganı ile başlatılan, Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Kayseri’de dahil 12 ilde gerçekleştirilecek ve 2 yıl sürecek çalışma sonucunda 30 bin kişinin mesleki yetkinlikleri belirlenecek. Bunların arasından20 bin kişi mesleki yeterlilik sınavına alınacak, 15 bini belgelendirilecek ve 3 bin kişi istihdam edilecek. 
 
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç Mahir Eller Projesi tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; 
“Bu projenin hayata geçirilmesini çok önemli ve anlamlı buluyorum. Kayseri’mizde bir Suriyeli gerçeği var. Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Melikgazi ilçemizde sorumluluğumuzun bilinci ile Ensar anlayışı içerisinde hareket ediyoruz. İnsanlarımıza sahip çıkarsak herhalde sosyal problemler en aza indirgenir. Göz ardı edersek problemler artar. Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” öğüdünü hayata geçirelim. Bu felsefe içerisinde Ensar duygusuna sahip ve Peygamberimizin övgüsüne layık olanlardan olmayı umut ediyorum. Paydaşları ile birlikte bu önemli projeyi hayata geçiren TOBB başta KTO ve diğer paydaşlarına teşekkür ediyorum. Birlikten güç doğar. Kayseri’miz tanımlanırken ticaretin ve sanayinin merkezi, hayırseverlerimizin yoğun olduğu kadim bir şehir olarak anılır. Dışardan gelenler bunu çok daha iyi anlar. Birlik, beraberlik içerisinde şehrimizin çıkarları doğrultusunda hangi kurum kuruluş olursa olsun bir yarar varsa o yarar doğrultusunda yardımcı olur, birlikten bereket doğar algısını hayata geçirir. Bu düşünce bizim Kayseri olarak gurur kaynağımızdır. Allah nasip ederse yeni dönemde ortak aklı ön plana çıkartacak yönetim anlayışı ile şehrimizi ilgilendiren önemli projelerde ağırlıklı olarak kamuoyunun mutlaka görüşüne başvurulup onların katkı sağlaması, sahiplenilmesi ve aidiyet duygusunun artırılmasını sağlayacağız.” dedi. 
 
Büyükkılıç, Eski Sanayi Esnafını Ziyaret Etti 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Kocasinan Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Çolakbayrakdar ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında yaklaşık 70 yıldır Kayseri halkına hizmet veren Eski Sanayi Bölgesini gezerek sanayi esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları Kentsel Yenileme Projeleri içerisinde yer alan Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Düzenleme Projesi hakkında esnaflarla görüş alışverişinde bulundu. 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Çolakbayrakdar Eski Sanayi esnaf ziyaretinde esnafların sıcak ilgisi ve sevgisi ile karşılandı. 
 
Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve çocukluk yıllarını okuldan kalan zamanlarda rahmetli babasının yanında esnaflık yaparak geçirdiğini belirten Başkan Büyükkılıç “ Melikgazi Belediyesinde yaptığımız anlamlı ve önemli projelerle sözde değil özde esnaf dostu bir belediye olduk. Yüz akımız esnaf kardeşlerimizin taleplerini öncelikle değerlendirdik ve hem onların hem de alışveriş yapacak vatandaşlarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan hizmet ettik. Çünkü biz ahi ahlakının en güzel temsilcileri olan esnaflarımızı çok seviyor ve önemsiyoruz.”dedi. 
 
Başkan Memduh Büyükkılıç “Eski sanayi yaklaşık 70 yıldır bu şehir halkına hizmet veriyor, burada iş yapan esnaflarımıza geçim kapısı oluyor. Elbette sıkıntıları ve problemleri biliyoruz. Hepsi için projelerimizi hazırladık. Organize Sanayi, Mimarsinan Organize, Serbest Bölge, Demirciler ve Ağaç işleri Sitesi, İnşaat Malzemecileri Sitesi ve Çelik Eşyacılar sitesi gibi birçok bölge de çalışma gerçekleştirdik şimdi sıra Eski Sanayi Bölgesinde. Bunu elbette yeni dönemde Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde Kocasinan Belediyesi, Esnaf Odalarımız, Ticaret ve Sanayi Odamız ve ilgili kurum kuruluşlarla ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışımız içerisinde hayata geçirecek bu önemli sanayi sitemizi çok daha cazip hale getireceğiz. 1950’lerde hayata geçirilen bu sanayi sitesi fiziki şartların iyileştirerek esnafımızın da teknolojik gelişmelere ayak uydurarak günün şartlarına uygun daha çok üretim yapmasını sağlamak bu sayede ekonomi ve istihdama daha çok katkı sağlamalarını amaçlıyoruz" dedi. 
 
Esnafların çay davetine icabet eden Başkanlar Memduh Büyükkılıç ve Ahmet Çolakbayrakdar gösterdikleri kadirşinaslık örneği ilgi ve destekten dolayı sanayi esnaflarına teşekkür ettiler. BÜLTEN