Büyükkılıç 'Pınarbaşı'nın Sarı Patatesi Marka Olacak'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarı Patatesinin üretim üssünün Pınarbaşı ilçesi ve çevresi olduğunu bu neden ile üretim kapasitesinin iyi bir pazara ve markaya dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Büyükkılıç 'Pınarbaşı'nın Sarı Patatesi Marka Olacak'

Pınarbaşı’nın sarı patatesinin üretim aşamasından başlayan depolama, pazarlama ve bir marka olmasına kadar geçen süreçte Kayseri Belediyesi olarak bir proje hazırlandığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, sarı patatesinin yemeklik için tüketilmediğini aynı zamanda unlu mamullerin üretiminde katkı ürünü olarak kullanıldığını kaydetti. 
 
Pınarbaşı’nın sarı patatesinin marka olması için öncelikle paketleme ünitesi için bir üretim tesisi kurulacağını ve marketlerde satışı için bir de şirket kurulacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ismi at üretim merkezi yanında aynı zamanda bir sarı patates merkezi olacağını ve ilçe halkının hem gelirinin hem de sosyal yaşam refahının artacağını sözlerine ekledi. 
 
"İlçelere hobi bahçesi yapılacak" 
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de şu anda 4 ayrı bölgede hobi bahçesi bulunduğunu ancak bu çalışmayı 16 ilçede de gerçekleştireceklerini bunun için projelerin hazırlandığını söyledi. 
 
Hobi bahçeleri adeta birer doğal sebze ve meyve yetiştirme alanlarına dönüşmüş olduğunu tespit ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçelerde de hobi bahçesi talep edildiğini, çünkü ilçelerde görevli kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan memurların da bu hizmetten yararlanmak istediklerini kaydetti. Yapılan projelendirme çalışmasına göre öncelikle Gesi, Erkilet, Selçuklu ve Talas'da hobi bahçelerini yapacaklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, hobi bahçeleri ile öncelikle emekli vatandaşlarımızın toprakla buluşmasını ve kendi üretme zevkini ve heyecanını sağlayacaklarını sözlerine ekledi. BÜLTEN