Büyükkılıç, 'Kayseri Ekonomik Konseyi kurulacak

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ekonomisinin dinamiklerini ve varlıklarını ortaya çıkararak daha ç ok yatırım ve istihdamı sağlamak amacı ile Kayseri Ekonomik Konseyi'nin kurulacağını söyledi.

Büyükkılıç, 'Kayseri Ekonomik Konseyi kurulacak

Her türlü sanayi ve ticaret yatırımına öncülük edecek ve bürokratik işlemlerin en aza indirilmesini amaçlayan Kayseri Ekonomik Konseyi’nin yine kayseri ekonomisine yön verenlerden oluşacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şu açıklamalarda bulundu: 
“Kayseri bir üretim ve ticaret merkezidir. Bu olumlu alt yapıyı güçlendirmek ve bölgesel ile yerel kalkınmaya gerçekleştirmek için Kayseri Ekonomik Konseyi kurulacaktır. Bunun için gerekli planlama yapıldı. Oluşturulacak bu Kayseri Ekonomik Konseyi; Sanayi Odası, Ticaret Odası. Kesob, Kayseri Organize, İncesu ile Mimarsinan Organize Sanayi, Kayseri Serbest Bölgesi, Ticaret Borsası gibi mesleki odaların başkanlarından oluşacaktır. Kayseri Büyükşehir belediyesi öncülüğünde ve oluşumunda kurulacak bu ekonomik konsey ile Kayseri’de üretim ve ticaretin gelişmesi, yatırımların artırılması ve planlanması yapılacaktır. Sonuç itibari ile Ekonominin gelişmesine ve istihdama katkı sağlanacaktır” 
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ekonomik Konseyi’nin bir bakıma yeni bir birliktelik ve Sivil toplum kurumu gibi güç oluşturarak birlikte, dayanışma ve ortak nokta Kayseri için çalışacağını sözlerine ekledi.
 
“Emeğe son derece saygılıyız.”
 
HAK-İŞ Konfederasyonu ile Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan,  Talas Belediyeleri ile KASKİ arasında toplu iş sözleşme törenine iştirak eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Belediye Modelinin referans belediye olmasında en büyük payın çalışanların olduğunu söyledi.
 
Kayseri Belediyelerin çalışanların maaş ve ikramiyeleri ile ayni haklarını her zaman tam ve zamanında ödediğini ifade eden Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan,  Talas Belediyeleri ile KASKİ başkanların öncelikle çalışanların iş güvenliği ve sağlığına büyük önem verdiğini kaydetti. 
 
TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar ile her zaman diyalog içerisinde olduklarını ve sendikanın yıkıcı değil yapıcı üslubunun iş barışını sağladığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç " Hizmet İş Sendikası yapılan toplu iş görüşmeleri sonuçlandı. Bugün Kayseri'den ‘Marka şehir' olarak bahsediliyor, Türkiye'de övgüyle söz ediliyorsa bunu sağlayan çalışanlarımızdır. Çalışanlarımıza minnet duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de el ele, gönül gönüle birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi zedelemeden Kayserimizi daha iyi noktalara taşımak, marka şehri olan Kayseri'yi markalar şehri haline getirmek için hep birlikte çalışacağız. Alın terleri kurumadan her türlü sosyal ve nakdi haklarını tam ve zamanında veriyoruz. Emeğe son derece saygılıyız. Sendika ile beraber ortak çalışmalar ve seminerler düzenliyoruz. Önemli olan iş güvenliği ve barışıdır" dedi. 
 
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç İmzalanan toplu iş sözleşmemizin belediyelerimize, çalışanlarımıza, sendikalarımıza ve şehrimize hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi. BÜLTEN