Büyükkılıç 'Kayseri Bal Üretimin Merkezi Olacak'

14-19 Mart tarihinde şehrimizde gerçekleştirilecek arıcılık şöleni açılışına katılan Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehrinin tarım ve hayvancılık üretiminde yeni projeler ile birçok üretim merkezi olacağını söyledi.

Büyükkılıç 'Kayseri Bal Üretimin Merkezi Olacak'

Kayseri arıcılık şöleni ile tarım ve hayvancılıkta şehrin değerlerinin gündeme getirildiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, ilçelerde arıcılık üretimini teşvik edileceğini, arı yetiştirme ve bal üretim kursları açılacağını sonuç itibariyle Kayseri’nin bal üretim üstü olarak marka şehir haline getirileceğini kaydetti. 
 
Kayseri arıcılık şöleninde açıklamada bulunan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç "Kayseri’nin coğrafi yapısı gereği birçok bal çeşidi üretimine uygundur. Yahyalı bölgesinde çam balı, Erciyes dağında yayla balı, çiçek balı gibi her türlü bal üretimine uygundur. Bu avantajı ile tesisler açılacak kovan ve süzme balın üssü olacaktır. Bunun için projeler hazırlandı. Bu Kayseri için değil Anadolu ve Türkiye için bir kazançtır" dedi. 
 
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, bu tür toplantı ve şölenler ile Kayseri'nin gücü, yatırımları ve kapasitesinin ortaya çıktığını bunun için son derece yararlı sonuçlar elde edildiğini sözlerine ekledi. 
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, Haber Global kanalının canlı yayın konuğu 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Haber Global kanalında 2023 hedeflerinde 150 yatırım projeyi anlatacak.
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12 ana başlıkta toplanan yatırımları bugün saat 10.30'dan itibaren Haber Global kanalından izlenebilecek. 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri için yapılan ve gerçekleştirilecek projelerin tanıtımını yapacağı programda Kayseri Belediyecilik Modelini merak edenler ile özellikle Kayseri hemşehrilerini ekran başına beklediğini söyledi. 
 
"Yamula'nın kendi ismi bir marka" 
 
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, Yamula mahallesini ziyaret ederek, vatandaşlarla, esnaflar ve çiftçiler ile bir araya gelerek sohbet etti ve yapılacak kalkınma projeleri hakkında bilgiler verdi. 
 
Yamula bölge gezisinde esnafları ziyaret edip vatandaşların taleplerini dinleyen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’de Yamula denilince ilk akla gelen Patlıcan olduğunu dolayısı ile YAMULA isminin artık bir marka olduğunu kaydetti. 
 
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Yamula’nın bulunmuş olduğu coğrafi yapı ve toprak yapısının yamula patlıcanına ayrı bir lezzet ve tat vermektedir. Yamula patlıcanı için özel bir kooperatif kurulmuştur. Ancak yetersiz buluyor ve genişletilmesini istiyoruz. Bu neden ile öncelikle Yamula Patlıcanın ekim alanlarını artıracağız. Sonra da Patlıcanı konserve, kurutulmuş, turşusu ve közlenmiş gibi çeşitli şekillerde satışı sağlanacaktır" dedi. 
 
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin bir bütün olduğunu ve her bir ilçenin kendine has önemi ve etkinliği dikkate alınarak gerçekçi bir planlama yapıldığını sözlerine ekledi.
 
"Kamyoncular ve Nakliyeciler Sitesi, esnafa ve ulaşıma verilen önemin bir ifadesidir" 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kamyoncular ve Nakliyeciler esnafla bir araya gelerek, görüş alış verişinde bulundu sohbet etti ve projeler hakkında bilgiler verdi. 
 
Kamyoncular ve Nakliyecilersitesinde daha önce dükkanların ortasındaki alanı park olarak düzenlediklerini ve hizmete sunduklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “Ticaret öncelikle üretim demektir. Üretiminde en önemli unsuru ulaşımdır. Çünkü satış ve pazarlama için daha geniş kitlelere ulaşması gerekmektedir. Kayserimiz bu manada yüzyıllardır kıtaların geçiş noktasındadır. İpek Yolu üzerindeki bu şehir ulaşımın kesiştiği yerdir. 1200 civarında fabrikası olan, serbest bölgede yaklaşık 80 fabrikası bulunan bir şehirdir. Bu açıdan ulaşımı sağlayan araçların park alanı, tamiri ve mola alanları çok önemlidir” dedi. 
 
Anbar Mahallesi’nin son yıllarda şekillendiğini, imarlaştığını ve modern binalar oluştuğunu, bu açıdan şehrin prestij mahalleleri arasında yer almaya başladığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kamyoncular ve Nakliyeciler sitesinin Kayseri ekonomisinde ayrı bir yeri olduğunu sözlerine ekledi. BÜLTEN