Büyükkılıç 'Havacılık Lisesi ve Havacılık Müzesi ile Savunma Sanayimize Destek Sağlanacak'

Bugün gerçekleştirilen 'Savunma ve Havacılık Sektöründe Kayseri Sanayisinin Geleceği' konulu panele iştirak eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, havacılığın merkezi ve doğuş yerinin Kayseri olduğunu bu açıdan bu tarihsel gerçeği gelecek nesillere aktarılması için projelerin bulunduğunu söyledi.

Büyükkılıç 'Havacılık Lisesi ve Havacılık Müzesi ile Savunma Sanayimize Destek Sağlanacak'

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezi içerisinde yapılacak olan Millet Parkı içerisinde Havacılık Müzesi açılacağını ve Türkiye’nin Kayseri’de başlayan havacılık tarihinin artık bir mekâna kavuşturulacağını kaydetti. 
 
Havacılık lisesi ile de eğitim verileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, "Uçak fabrikası ve uçak bakımı denince akla ilk gelen tabiî ki Kayseri’dir. Çünkü ilk uçak fabrikası ilk kez Kayseri’de kurulmuş, imal edilmiş hatta yurt dışına ihraçta edilmiştir. Daha sonra Uçak Bakım Atölyeleri ile bu hizmet devam etmiştir. Şimdi sıra bu tarihsel olayı müzeleştirmek ve ilk havacılığın başladığı noktada bir okul açmaktadır. Bunun için gerekli projelerimiz hazırdır" dedi. 
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, Havacılık Lisesi ile iş garantili öğrenci yetiştirilerek mesleki eğitime katkı sağlanacağını sözlerine ekledi. 
 
“Mimar Sinan geleceğin mimarlarına tanıtılıyor”
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan Haftası etkinleri içerisinde ortaokul öğrencilerine Mimar Sinan ile ilgili olarak hazırlanan belgeselin seyrettirilerek Dahi Mimar Sinan’ın yaşamı ve eserleri hakkında bilgilendirildiklerini söyledi.
 
16 ilçenin tamamında gösterilen Mimar Sinan Belgeseli ile öğrencilerin Kayserili olan Mimar Sinan hakkında bilgi sahibi olarak bir bakıma sahiplendirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu çalışmaya Üniversitelerin Mimarlık Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerince gönüllü olarak destek verildiklerini kaydetti.
 
Amaçlarının Mimar Sinan’ın bir marka olarak dünya kültür mirasına tanıtmak ve bu mirasın merkezi yapmak olduğunu İfade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şimdiye kadar 39 okulda öğrencilere Mimar Sinan Belgeseli'nin tanıtıldığını sözlerine ekledi.
 
“Yeşilhisar’ın kendisi zaten bir marka” 
 
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla ve esnafları ile bir araya geldi, onlarla sohbet etti. 
 
Yeşilhisar gezisinde vatandaşların taleplerini dinleyen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ile ilgili gerçekleştirilecek bölgesel projelerini anlattı. 
 
Yeşilhisar Belediye Başkanlarını makamında ziyaret ederek, ilçeleri hakkında genel ve belediye yatırımları hakkında detaylı ilgili bilgi alan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç esnafın, tüccarın, yatırımcıların, çiftçilerin ve vatandaşların beklentilerini sordu. 
 
Kayseri’nin bir bütün olduğunu ve her bir ilçenin kendine has önemi ve etkinliğine değinen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "İlçelerimizde hemşerilerimizin beklentilerine göre bölgesel gelişimine, yerel ürünlerine, yerel kültür ve sanatlarına, katkı sunacağız. Yeşilhisar ilçesinde oturan hemşerilerimize yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti ulaştırmak için planlama yapıyoruz. Yeşilhisarlılar, her şeyin en iyisini hak ediyor" dedi. BÜLTEN