Büyükkılıç: 'Çelenk ve nikah şekeri yerine çam fidanı hediye ediniz'

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her fırsatta veya kampanyalarda fidan dikilmesini özendirdiklerini ve teşvik ettiklerini bu amaç ile her yıl büyük meblağlar ödeyerek fidan aldıklarını ve halkında katılımı ile fidan dikimleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Büyükkılıç: 'Çelenk ve nikah şekeri yerine çam fidanı hediye ediniz'

Mart ayının fidanlıkların toprak ile buluşma zamanı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Getir Kitabı Al Fidanı” , “Öde Vergini Al Fidanı“ gibi kampanyalar yanında şimdide nikâh şekeri yerine fidan, çelenk yerine çam fidan kampanyası başlattıklarını kaydetti.
 
Yeşil, güzel bir dünya'nın ilk adımının doğası ile uyumlu bir çevreden geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “Belediye Nikâh ve evlendirme memurluğuna müracaat edildiği ve bedeli ödendiği takdirde isteyenlerin nikâh şekeri yerine kalıcı ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakabilecekleri çam fidanı verilecektir. Yine isterler ise düğünlerde önemli gün ve haftalarda yapılan toplantı ve törenler içinde çelenk yerine çam fidanı alınmasını isteyebileceklerdir” dedi.
 
Başkan Büyükkılıç, gelecek nesillere temiz bir çevre ve mekân bırakmak istediklerini sözlerine ekledi.
 
"Sivaslı komşularımızla gönül köprüsü ile bağlıyız" 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivaslıların etkinliğine iştirak ederek, sohbet etti, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. 
 
Başkan Memduh Büyükkılıç etkinlikte Sivaslılar ile sohbet ederek, fikir alışverişinde bulundu. 
 
Sivaslı komşu ve hemşerileri ile birçok ortak özellik, kültür ve sosyal yaşam ile yemek ve giyim ortaklıkların bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Bölgesel ve yerel kültür ile hemşerilik ve komşuluk ilişkilerini önemsiyoruz. Çünkü bu Anadolu’nun özünde kültür zenginliği bulunmaktadır. Özellikle günümüzde bu değerler daha iyi anlaşılmaktadır. Kültür ve toplum değerlerine önem veren her türlü çalışmaya ve etkinliği destek oluruz ve olacağız" dedi. 
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışmayı artırdığını sözlerine ekledi.
 
"Mantar Üretim Tesisi 3 yıllığına kiraya verilecek"
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mülkiyeti Melikgazi Belediyesi’ne ait Turan mahallesi, Mimarsinan caddesi üzerinde yer alan MANTAR ÜRETİM TESİSİ’NİN ihale ile 3 yıllığına kiraya verileceğini söyledi. 
 
3 yıllığına kiraya verilmesi için yapılacak ihalede MANTAR ÜRETİM TESİSİ’NİN 1420 m2 alanlı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,MANTAR ÜRETİM TESİSİ’NİN kiraya verilmesi ile özel sektörün iş hacminin artırılacağını, ekonomiye katkı, daha da önemlisi yeni istihdam sağlanacağını söyledi. 
 
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine istinaden Açık Teklif Usulüyle ihale yapılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Yapılacak ihale ile belediye gelir elde edileceği gibi ekonomiye ve istihdama katkı sağlanacaktır. İhalelerimize yoğun ilgi gösterilmektedir. Bu da şehir halkının bizlere olan güvenlerinin bir ifadesidir. İhalelerimiz herkese açık ve şeffaf yapılmaktadır. Yapılacak ihalelerde en çok işyerleri ilgi gösterilmektedir. MANTAR ÜRETİM TESİSİ’Nİ kiralayacak olanlara hayırlı olmasını diliyorum. Elde edilen bu gelirler, Melikgazi’mize hizmet ve yatırım olarak geri dönecektir” dedi. BÜLTEN