Bozkurt: 'Biz laf olsun muhalefeti yapmayacağız'

İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, belediye meclis üyeleri ve parti teşkilatı üyeleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret etti.

Bozkurt: 'Biz laf olsun muhalefeti yapmayacağız'

Gerçekleşen ziyarette İyi Parti heyetine teşekkür eden ve başarılar dileyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, seçimlerin geride kaldığını, İstanbul’da ise sürecin devam ettiğini, netleşmediğini ifade ederek kendi arzusunun; ‘seçim meçim yok, herkes geçimine baksın’ denilmesi ve seçim yapılmaması yönünde olduğunu ifade etti. Altınkaya, ancak onun dışında YSK’nın bir kararı olursa seçim olması yönünde onun da baş tacı olacağını belirterek dört dörtlük bir seçimin mümkün olmadığını, bu süreçten sonra ise millete olan vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Altınkaya, son olarak Kayseri’de seçimin sükunetle geçtiğini belirterek adayları bundan dolayı tebrik etti ve sözü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya getirdi. Altınkaya, konuyla alakalı olarak protestonun hak olduğunu, ancak linçin hak olmadığını dile getirerek saldırıyı kınadı. Altınkaya, ziyaret vesilesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutladı.
 
“KAYSERİ’DE MUHALEFET MÜESSESESİNİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUZ”
 
Ziyarette konuşan İyi Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt, bazı siyasi liderlerin seçim dilini sertleştirdiğini ve atmosferi gerdiğini ancak bunun Kayseri’ye yansımadığını, bunun da sevindirici olduğunu belirterek, parti olarak kendilerinin siyaset diline seviye getirmeyi hedeflediklerini ifade etti ve bunda da ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Sürdürdüğü açıklamalarında Bozkurt, parti olarak kendilerinin samimi olarak ülkenin sıkıntılarının giderilmesini, refaha ulaşmasını istediklerini dile getirerek şunları kaydetti; “Biz bu sürecin sonunda meclis üyelerimiz, teşkilat üyelerimizle bir teşekkür ziyareti yapmak istedik.  Seçimlerin sonucunda meclis üyelikleri elde ettik malumunuz. Meclis üyelikleri de bir muhalefet görevidir. Demokraside muhalefet müessesesi önemlidir, önemli olmalıdır. Belki son dönemlerde pek idrak edilmemiş olabilir ama biz Kayseri’de muhalefet müessesesinin önemli ve etkili olduğunu göstermek istiyoruz. Bu anlamda da Melikgazi’de Adnan Kenanoğlu, Kocasinan ve büyükşehirde Kazım Yücel, Talas’ta Hasan Özsoy grup başkanlıkları görevini yürüteceklerdir. Onların yapacakları bu işler şehrimizin hayrına, lehine olacaktır. Biz bilinçli bir muhalefet yapacağız, laf olsun muhalefeti yapmayacağız. Şehirde yapılan her türlü faaliyeti değerlendireceğiz, üzerinde kafa yoracağız.”
 
“MUHALEFET SORUN ÇIKARAN DEĞİL, SORUN GİDEREN OLMALI”
 
İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel ise yaptığı açıklamalarda halkın sorunlarını çözmek için muhalefet görevlerini yerine getireceklerini ifade ederek şunları kaydetti; “Daha önceki dönemde de meclis üyeliği yaptığım için biliyorum ki Kayseri’ye hizmet etmek için muhalefet sorun çıkaran değil, sorun gideren olmalı. Bu öngörü ile yapmış olduğumuz toplantıda aynı düsturla devam edelim, bütün ilçelerde nerede bulunuyor isek görev almış belediye başkanlarının hizmet anlamında mutlaka yanlarında olalım, hemşehrilerimiz için yapmak istediklerini hayata geçirelim. Bu esnada 31 Mart’a kadar sahadaydık, heybemiz doldu. Hemşehrilerimizin dertlerini dinledik. Bunları yönetimdeki belediye başkanları hayata geçirirlerse destekçileri olacağız. Baktık geçirmiyorlar, mutlaka hayata geçireceğiz. Halkımızın çok önemli sorunlarından bir tanesi 100 bine yakın hemşehrimizin mesken konusunda sorunu var. 1 milyon 300 bin nüfuslu şehrimizde 100 bine yakın hemşehrimizin mesken sorunu var. Bu bir belediyecilik sorunudur. Belediye başkanlarımız isterlerse bu sorunu çözebilirler. Çözmedikleri takdirde elektrik ve su faturalarını hemşehrilerimiz yaklaşık iki katıyla ödüyor yaklaşık. Bunun çözülmesi hemşehrilerimizin menfaatine, çözülmemesi de belediyelerimizin üzerine bir yük" dedi. Yücel, imar affının çok iyi bir uygulama olduğuna da değinerek; “İmar affıyla ‘yok’ binayı gören bir devlet, yasayı değiştirebiliyorsa, belediye başkanının da mesken olmuş, kat ittifakı kurulmuş fakat meskeni verilmeyen konutları da görmesi imar affının içerisinde çok küçük bir ayrıntıdır. Sayın Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, olağanüstü bir konuya imza atmıştır, olağanüstü imzanın içerisinde bir Kayserili, İyi Partili, meclis üyesi olarak biz de bu konuyu mecliste gündeme getireceğiz. ‘Yok’ binayı gören, ‘var’ daireyi de görmeli.” HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ