Bireysel kredi kartları harcamasında 51 milyon liralık artış

Kayseri'de bireysel kredi kartı kullanımına ilişkin edinilen bilgilerde, bir önceki döneme kıyasla 51 milyon liralık artış meydana geldiği öğrenildi.

Bireysel kredi kartları harcamasında 51 milyon liralık artış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) edinilen son bilgilerde Kayseri'deki bireysel kredi kartı harcamaları tutarının büyük bir artış göstererek aylık ortalama 20 milyon liraya ulaştığı kaydedildi. Buna göre 2018 yılı 2'nci çeyreğinde kredi kartı harcaması toplam 609 milyon 933 bin lira iken 2018 yılı 3'üncü çeyreğine gelindiğinde ise bu rakam toplam 660 milyon 312 bin liraya yükseldi.  
 
KREDİ KARTI HARCAMASINDA KAYSERİ 66 İLİ GERİDE BIRAKTI
 
Kayseri'nin bireysel kredi kartı harcamalarında 660 milyon 312 bin liralık harcama ile 66 ili geride bırakarak 14'üncü sırada yer aldı.İller içerisinde en yüksek bireysel kredi kartı harcaması ortalama 18 milyar liralık harcama İstanbul'un olurken,  İstanbul'u ise sırası ile Ankara ve İzmir izledi. İller içerisinde en az bireysel kredi kartı harcaması ise ortalama 15 milyon lira ile Ardahan'ın olurken, onu da sırası ile Bayburt ve Tunceli takip etti. HABER: KAAN AKBAŞ