BAŞKONSOLOSLUK YETKİLİLERİ KENDİLERİNİ KURTARAMAZ

Başkan Erdoğan, Macaristan ziyaretinde Suudi gazeteci Kaşıkçı'ya yönelik sorulan bir soruya 'Başkonsolosluk yetkilileri 'buradan çıktı' demekle kendilerini kurtaramaz. İlgili merciler, onlar da bu konuda, müddei iddiasını ispatla mükelleftir, eğer çıkmışsa bunu siz görüntülerle de olsa ispat etmek durumundasınız, ispat edeceksiniz. Kalkıp da Türk makamlarına nerede bu diye soranlar, önce bu nasıl oldu diye bunu sormaları lazım' yanıtını verdi.

BAŞKONSOLOSLUK YETKİLİLERİ KENDİLERİNİ KURTARAMAZ

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde yapılan açıklamada şunlara yer verildi; "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili olarak yeni bir husus olup olmadığı ve konuyla ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı ile bir görüşmenin yapılıp yapılmayacağına yönelik soruya cevaben, olayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatıyla takip ettiklerini, bunun hem siyasi hem de insani görevleri olduğunu belirtti. Gazeteci Kaşıkçı’nın nişanlısını dışarıda bırakarak içeri girdikten sonra dışarı çıktığını ispat etme görevinin Başkonsolosluk yetkilerinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayın ikisinden bu yana şu anda elde herhangi bir belge, bilgi, bulgu olmadığını bildirdi. 
 
Kendilerine müracaat edildiği andan itibaren gerek Emniyet Teşkilatı’nın, gerek İstihbarat Teşkilatı’nın seferber olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “İlk andan itibaren Adalet Bakanlığı’na verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız bu noktada hemen teyakkuza geçmiş ve bununla ilgili işin hem hukuki hem adli hem idari, çünkü emniyet de aramasını yapıyor, bütün bu çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken hedefimiz, bir an önce neticeye ulaşabilmek” açıklamalarında bulundu. Medyada çıkan haberlerin kendilerini de düşündürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sorumluluk makamında, mevkiinde olan insanlar olarak da buradan bir an önce neticeyi almak durumundayız. Başkonsolosluk yetkilileri ‘buradan çıktı’ demekle kendilerini kurtaramaz. İlgili merciler, onlar da bu konuda, müddei iddiasını ispatla mükelleftir, eğer çıkmışsa bunu siz görüntülerle de olsa ispat etmek durumundasınız, ispat edeceksiniz. Kalkıp da Türk makamlarına nerede bu diye soranlar, önce bu nasıl oldu diye bunu sormaları lazım” şeklinde konuştu.
 
Suudi Arabistan’dan gelen bazı kişilerin olduğunu, bununla ilgili olarak havalimanı kayıtlarının incelendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başsavcılık her türlü çalışmasını, araştırmasını yapıyor. Bizler de bu konuda özellikle bütün ilgili birimlerimize, gerek Emniyet Teşkilatımız, gerek İstihbarat Teşkilatımız, Dışişleri, hep birlikte çalışmalarınızı yapacaksınız ve ona göre de savcılığımızın vereceği raporları göreceğiz diyoruz” diye konuştu." KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MERKEZİ