Başkan Palancıoğlu 'Kayseri için bugünler savunma sanayi fırsatı'

Talas Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin düzenlediği Kültepe Ekonomi Zirvesinde konuştu. Başkan Palancıoğlu, 'Bugünler Kayseri'nin savunma sanayisinde kaybettiği yılları yeniden yakalama fırsatıdır' dedi.

Başkan Palancıoğlu 'Kayseri için bugünler savunma sanayi fırsatı'

Ommer Otelde gerçekleşen ekonomi zirvesinin ikinci oturumunda konuşan Başkan Palancıoğlu, savunma sanayisi ve Kayseri ile ilgili görüşlerini paylaştı. Palancıoğlu, böyle bir zirvenin düzenlenmesinden dolayı teşekkür ederek, “Ekonomi zirvesi Kayseri ve Türkiye için çok önemli. Özellikle savunma sanayi.” ifadesini kullandı.
 
Savunma sanayisinin zorluğundan bahseden Palancıoğlu, “Sanayiciyim diyen herkes savunma sanayisine giremez, üretim yapamaz. Çok maliyetli ve zordur. Kayseri’nin savunma sanayisinde kaybetmiş olduğu yılları yeniden kazanmak için bugünler birer fırsat. Özellikle havacılık sanayisinde hava ikmalin çok büyük bir altyapısı var. Kayseri’nin havacılıkla ilgili değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Ankara’da Amerikan-Türk ortaklığıyla kurulan, uçak koltuğu üretimi yapan firmaya bu ve benzeri ürünleri temin etmek için burada tesislerin kurulması gerekli. Ana tamiri unutuyoruz. Gelişmiş donanımın olduğu burayı daha da geliştirmemiz lazım. Hepsinden önemlisi Kayserili hayırseverlerin desteğiyle kurulan ASPİLSAN’ın inşallah alternatif enerji kaynaklarının üretildiği, savunma sanayisine destek verecek kurum olmasını arzu ederiz.” şeklinde konuştu.
 
Palancıoğlu, Türkiye’de savunma sanayisinde yerlilik oranının her geçen gün yükseldiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Savunma sanayi yüzde 68 gibi bir yerlilik oranına sahip. Son yıllarda yüzde 30’lardan bu seviyeye ulaştı. İnşallah bunun artarak devam etmesi ülkemiz ve coğrafyamız açısından son derece önemli. Dolayısıyla savunma sanayisine verilen bu desteğin artarak devam etmesini diliyorum. Ülkemizin gelişmesini istiyorsak öncelikle savunma sanayi, sonrasında sağlık sanayisi ve enerji altyapısının son derece güçlü olması lazım. Ben Talas Belediye Başkanı olarak sanayinin olmadığı bir ilçede görev yaptım ama şimdi Melikgazi’ye nasip olursa geçeceğiz. Serbest bölge, organize sanayi, sanayi siteleri ve teknoparkın olduğu bir yer. Zannediyorum önümüzdeki 5 yıl benim için çok heyecanlı geçecek. Kayseri’ye büyük katkıların olacağını düşünüyorum.”
 
Konuşmaların ardından ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na plaket takdim etti. BÜLTEN