Başkan Çolakbayrakdar'dan ulaşım hamlesi

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni yolları üst ve alt yapı, bisiklet, yaya ve yol faaliyetleri gibi önceden planlayarak yaptıklarını ve yeni dönemde ise Osman Kavuncu Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı'na alternatif yeni bir ulaşım aksı planladıklarını söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar'dan ulaşım hamlesi

Ulaşıma yeni bir soluk kazandıran Başkan Çolakbayrakdar, yeni dönemde ulaşım ile ilgili planladığı projeleri başlıklar halinde anlattı. 
 
‘ALT YAPI ve ULAŞIM’ adı altında Asfalt Plenti ve Şantiyesi, Alternatif Ulaşım Güzergahları ve Mahalle Alt Yapılarının Yenilenmesi konuları hakkında hayata geçireceği projelerden tek tek bahseden Başkan Çolakbayrakdar, “Yeni yollar yaparken çevresinde binalar oluşmadan bütün her şeyi kapsayan ulaşım alanları oluşturmaya özen gösteriyoruz. Yani yapılacak yeni yollarda üst yapı, alt yapı, bisiklet yolu, yaya yolu ve araç yolu faaliyetleri gibi çalışmalar önceden planlanarak yapılmaktadır. Ayrıca şehir için yeni ulaşım aksları planlıyoruz. Ziyagökalp Mahallesi’ndeki Dicle Caddesi’nin devamı olan Bekir Yıldız Bulvarı'na ve ikinci hat olarak ise Erkilet Bulvarı'na bağlanacak. Diğer aksı ise, Erkilet Bulvarı’ndan Yeşil Mahalle’nin içerisinden geçerek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na oradan da Zümrüt Mahallesi’ndeki Vezirler Caddesi’ne ve son olarak Horsana Caddesi ile birlikte Kuzey Çevre Yolu’na bağlamış olacağız. Yani Osman Kavuncu Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı’na alternatif Kocasinan’ın ortasından geçen yeni bir ulaşım aksı planladık.” diye konuştu.
 
“2 yıldır çevre dostu asfalt plenti ile Kayseri’mize ve ülkemize hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, asfalt plentiyle geçen sezon yaklaşık 17 Milyon TL tasarruf sağladıklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, ‘Yol medeniyettir’ anlayışı ile yeni dönemde Kocasinan’ın dört bir yanına yeni yollar yaparak ve mevcut yolları yenileyerek, Kocasinan’da asfaltlanmadık yol kalmayacağını söyledi.
 
Kocasinan’da her zaman en iyi ve en kaliteli hizmeti hedeflediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asfalt plentimizle ‘Yenilenen Kocasinan’da yeni yollar yaparak ve yenileyerek, yollarımızı daha konforlu hale getiriyoruz. Kurulduğu gün itibariyle kamuda en büyük kapasiteye sahip, teknolojik alt yapısıyla dünya standartlarında ve doğal kaynakları optimum şekilde kullanarak asfalt üretiminin yapıldığı doğayla barışık asfalt plentimizle daha konforlu yollar yapıyoruz. 4 yılda 1 Milyon tonun üzerinde asfalt serimi gerçekleştirdik. Yeni dönemde de mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ekonomik ve çevreye duyarlı bir şekilde asfalt üretimi gerçekleştireceğiz. Ayrıca estetik ve güvenlik açısından sorun oluşturan havai hatların tamamını yer altına alacağız. Yeni dönemde inşallah ihtiyaç duyulan bütün mahallerimizi alt yapı çalışmaları neticesinde daha modern ve daha güvenli bir görünüme kavuşturacağız. Yapılan yatırımlarla birlikte Kocasinan, hak ettiği değere kavuşacak.” 
 
Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı her yönüyle daha ileriye taşıyarak, en güzel hizmetleri vatandaşlara sunacaklarını sözlerine ekledi. 
 
Kocasinan’nın kırsal mahallelerinde tarım ve hayvancılık alanında büyük atılım 
 
Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni dönemde her bölgenin tarım, ziraat ve hayvancılık alanında kendine özgü ürünlerini ön plana çıkartacak ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hayatlarına değer katacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 
 
Kırsal mahalleleri ziyaret etmeye devam eden Başkan Çolakbayrakdar, hafta sonu Hasancı, Obruk, Kuşçu, Mollahacı, Höbek, Yüreğil, Eyim, Koçcağız, Amarat ve Barsama Mahallelerini ziyaret etti. Başkan Çolakbayrakdar, Önceki Dönem Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş ile birlikte Hasancı Mahallesinde Obruk ve Kuşçu mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, bütün mahallelerin ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini vurgulayarak, “Hedefimiz Kocasinan’ı geleceğe taşımak ve daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmektir. Özellikle tarım, hayvancılık ve ziraatın yoğun olduğu bir bölgeyiz. Kayseri’nin tarım, hayvancılık ve ziraatının yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır. Bu alanlarda geriye kalan yüzde 80’lik kısmını ise şehrin 15 ilçesi yapmaktadır. Bundan dolayı tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her alanda projeler geliştiriyoruz. Bu doğrultuda hem şehrin ekonomisini büyütmek hem de çiftçilerimizi geleceğe daha iyi imkanlarla taşımak için yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bunlardan en önemlisi yeni dönemde Tarımda Dijital Dönüşüm Projemiz ile Kayseri'mizi tarım şehri yapacağız. Proje, tarım, hayvancılık ve ziraatla uğraşanları teknoloji ile buluşturacak. Ayrıca tıbbı ve aromatik bitkilerle tarımsal alanda başlatmış olduğumuz yenilikçi tarım anlayışını artırarak devam ettiriyoruz. 10 bin dönüm arazide ekinezya, lavanta, adaçayı, kekik ve nane gibi 5 ürünün Kocasinan bölgesinde yetiştiğini gösterdik. İnşallah yeni dönemde binlerce dönüm arazide bu bitkileri yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu ürünler sayesinde hem kozmetik, hem de tıp alanında yeni bir iş kolunun önünü açmış olacağız. Böylelikle çiftçilerimizin alın teri emeğine karşılık ekonomik olarak daha fazla katkı sağlayacağız. Bir diğer yandan ise yenilikçi belediye olarak yapmış olduğumuz uygulamayla sağlıklı nesiller yetiştirmek adına tarihi geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez buğdayını ektik ve bu yıl yeni mahsul ürünleri çiftçilerimize dağıtacağız. İnşallah yeni dönemde tarım, hayvancılık ve ziraatı ön plana çıkartacağız. Her bölgenin kendine özgü özelliğiyle tarım, ziraat ve hayvancılığı ön plana çıkartacak ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hayatlarına değer katacak projeleri hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı. 
 
Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de yapılan yatırımlarla kırsal mahallelerde hizmetlerin zirve yaptığını belirtti. 
Önceki Dönem Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise ülkenin istikrarı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 
 
Ardından Kırsal Mahallelerden Mollahacı’yı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, burada bölge sakinlerinin taleplerini ve beklentilerini dinledi. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan bölgesinde 48 adet kırsal mahalle bulunduğunu ifade ederek, Kocasinan’ın tüm mahallelerini güzelleştirmeye, değiştirmeye devam ettiklerini ifade etti. 
 
İlçede bulunan tüm mahallelere hizmet ulaştırdıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Mahallelerimizin her birinin birbirinden farklı ihtiyaçları var. Bu mahallerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için belediyemizin bünyesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz adında birimimiz var. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz sadece bu 48 mahallenin ihtiyaçlarına cevap veren bir birimdir. Her geçen gün müdürlüğümüzün hem bütçesini artırıyor, hem de teknik donanımını fazlalaştırıyoruz. Bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, kendine özgü özelikleriyle daha huzurlu yaşamalarını istiyoruz. Bu kapsamda mahallemizin bu zamana kadar birçok talebini yerine getirdik. Bundan sonra da mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı kucaklayarak hizmet aşkı ile koşturmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 
 
Sonrasında Başkan Çolakbayrakdar, Höbek, Yüreğil, Eyim, Koçcağız ve Amarat Mahallelerine giderek, burada da vatandaşların taleplerini dinledi. Son olarak Barsama Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, burada vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılandı. BÜLTEN