Başkan Çelik ve diğer başkanlar seçimi değerlendirdi

Büyükşehir Beleidye Başkanı Mustafa Çelik ve Kocasinan, Melikgazi Belediye Başkanları ile KTO, KAYSO, KTB ve diğer stk başkanları seçimi değerlendirdi.

Başkan Çelik ve diğer başkanlar seçimi değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 24 Haziran seçimlerinin Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir seçim olduğunu söyledi. Kayseri’de oy kullanma oranının Türkiye ortalamasının da üzerine çıkarak yüzde 90’ları aştığını ifade eden Başkan Çelik, “Tüm hemşehrilerime demokrasi şölenine yapmış oldukları katkı için teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçim sonuçlarını AK Parti İl Başkanlığı’nda takip etti. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra parti önündeki vatandaşlara hitap eden ve Kayseri halkına teşekkür eden Başkan Çelik, Türkiye’nin önünde yeni bir dönemin olduğunu belirtti. Seçimlerle ilgili yapmış olduğu değerlendirmede özellikle Kayseri’deki katılım oranının altını çizen Başkan Çelik, “Şehrimizdeki oy kullanma oranı Türkiye ortalamasının 2-3 puan üzerine çıkarak hem Cumhurbaşkanlığında hem de milletvekili genel seçimlerinde yüzde 90’ların üzerine çıkmıştır. Bu tablo şehrimizin demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Hemşehrilerimizi, iradelerini sandığa yansıtma konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle tebrik ediyorum. Şehrimiz ve hemşehrilerimiz Türkiye’deki demokrasi şölenine en güzel şekilde katkı vermiştir” dedi. 
"Kayseri en büyük desteği veren iller arasında" 
Türkiye’nin yeni dönem için tercihini yaptığını ifade eden ve Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiğini hatırlatan Başkan Çelik, “Ülkemizi çok daha aydınlık yarınlara taşıyacak olan Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdikleri teveccüh ve verdikleri destekten dolay hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Şehrimiz, Konya, Kahramanmaraş, Erzurum ve Sakarya ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği veren beş büyükşehirden birisi olmuştur. Değerli hemşehrilerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri oylarla istikrardan, istikbalden ve istiklalden yana tavır koymuştur. Tüm hemşehrilerimize verdikleri destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Kayseri’de seçim sürecinin huzurlu ve olgun bir şekilde geçtiğini belirten ve bu huzura destek veren herkese teşekkür eden Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; 
"Artık sadece Cumhur İttifakı’nın değil tüm milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenmesi gerekir. Türkiye, yeni sistemle birlikte yeni bir kalkınma hamlesi başlatacaktır. Bu anlamda ülkemizin çok daha güzel yarınlara ulaşması için birlik beraberlik içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza güç vermeliyiz. Tek ses, tek yürek olmalıyız ki bu ülkeyle hiçbir gücün baş edemeyeceğini tüm dünya görsün.” 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’yi çok daha huzurlu ve konforlu bir şehir yapmak için seçim döneminde de hız kesmeden çalıştıklarını söyledi. Ulaşımdan alt yapıya, kentsel dönüşümden sosyal tesislere, ilçelere yatırımdan yeşil alana kadar her alanda yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, artan tempoyla gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. 
 
Başkan Çolakbayrakdar, “Kazanan milli iradenin üstünlüğü oldu” 
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası bir teşekkür mesajı yayımladı. 
 
Başkan Çolakbayrakdar mesajında; 24 Haziran’da kararı, sözün sahibi milletin verdiğine dikkat çekerek, “Hem Kayseri hem de Türkiye huzur ve kardeşlik içerisinde demokrasinin tecellisi olan bir seçim geçirdi. Sandığa iradesini yansıtan; Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye’den yana oy kullanan tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu sonucun başta ülkemize, Kayseri’ye ve Kocasinan’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
“Seçimde söz sahibi milletimiz, tercihini ‘Vakit Türkiye Vakti’ diyerek kullanmış ve kalıcı istikrar istiyoruz mesajını vermiştir” diyen Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak bizler; yatırımlarımız ve projelerimizle her zaman 7’den 70’e her kesimin yanındayız. Hizmetlerimiz ağırlıklı olarak geleceğin teminatı olan çocuklarımız içindir. Evlatlarımızın daha güzel yarınlarda yaşamaları için çalışıyor ve gayret ediyoruz. İnşallah bu çalışmalar ve gayretler onların güçlü ve büyük Türkiye’de yaşayabilmelerini sağlayacaktır. Bundan sonra daha güzel, daha iyi şartlarda, gelecek nesiler için üretmeye ve Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" 
 
Başkan Çolakbayrakdar, seçimde birlik ve beraberlik mesajı verildiğini kaydederek, “Sandığa giderek oy kullanan ve iradesini yansıtan milletimiz başta olmak üzere seçimin huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan asayiş kolluk görevlileri ve kamu çalışanlarına teşekkür ederim. Tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 
 
Başkan Büyükkılıç: “Milli irade yatırım ve hizmete devam dedi” 
 
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası yaptığı açıklamada, vergisini ödeyen ve bunun karşılığında hizmet alan ve yatırımları gören milli iradenin her zaman olduğu gibi son kararını verdiğini kaydetti. 
 
24 Haziran seçim sonuçlarının çok anlamlı olduğunu sadece bölge ülkeler değil aynı zaman tüm dünya’ya oyları ve kararları ile önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç mesajında şunları söyledi: “Öncelikle huzurlu ve güven ortamında bir seçimde vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Bu bir kez daha deklare edilmiştir. Türkiye yatırımları ile topluma ve insana yapılan hizmetler artık bir bölge hatta dünya ülkeleri arasında önemli bir yer almıştır. Dünya milletlerine dünyanın beşten büyük olduğunu milli irade ile yenilemiştir. İnsan merkezli hizmetler ile ülke geneline ve hattı bölge ülkelerine katkı sağlayacak yatırımlara devam diyen Milli irade artık Türkiye’nin önünün açıldığını adeta haykırmıştır. Türk milleti Sandığa “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” ilkesini özümsediğini oyları ile karar vermiştir. Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye’den yana oy kullanan herkese teşekkür ediyor, bu sonucun başta ülkemize, Kayseri’ye ve Melikgazililerimize hayırlı olmasını diliyorum” 
 
Dünya’nın bir değişim içinde olduğunu ve bu değişimde Türkiye’nin artık rol oynanan değil rol belirleyen bir ülke konumuna geldiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç“Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde tercih ‘Vakit Türkiye Vakti’ olarak belirlenmiştir. Uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olan Türkiye 2023 hedeflerine odaklanmıştır. Ulusal düzeyde devam edecek olan büyümeye, gelişmeye ve yatırımlara belediyeler olarak bizler de hizmet ve yatırımlarımızla destek sağlayacağız. Yerel alanda varlıklarımızı, birikimlerimizi, imkânlarımızı ve ekonomik güçlerimizi birleştireceğiz " dedi. 
Başkan Memduh Büyükkılıç, bundan sonra birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik günü olduğunu sözlerini ekledi. 
 
Gülsoy'dan seçim değerlendirmesi 
 
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. 
 
Seçimlerin yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştiğini belirten KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy; "Milletimiz, 24 Haziran'da yüzde 90’a varan bir katılım oranı ile sandığa giderek oyunu vermiş ve tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullanmıştır. Her zaman olduğu gibi son sözü yine millet söylemiş, mili irade yeni parlamento ve yeni sisteme yansımıştır. Artık ülkemizin geleceğine yoğunlaşma, birlikte hareket etme zamanı” ifadelerini kullandı. 
 
Seçimden zaferle çıkan Cumhur İttifakını ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eden Gülsoy; “Mecliste çoğunluğu alan AK Parti ve MHP birlikteliğinden oluşan Cumhur ittifakı’nın iş dünyasının beklentilerini karşılayacağına inanıyoruz. Cumhur İttifakı güçlü bir milli birlik ve dayanışma içerisinde sorunların çözümüne katkı sunan, yapıcı, uzlaşmacı tavır ile hareket ederek ülkenin geleceği için çalışacaktır. Zorlu süreçten geçen ülkemiz için Cumhur İttifakı’na düşen sorumluluk fazla. Toplumun tüm kesimlerinin beklentilerinin karşılanması, milletimizin daha yüksek refah seviyesine ulaşması için bir ve beraber olunması önemlidir. Her zaman vurguladığım gibi #birliktegüçlüyüz” dedi. 
 
Gülsoy; “Önümüzde yapısal değişiklikleri içinde barındıran yeni bir sistem var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, milletimiz için hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Birlik beraberlik uyum içerisinde çalışacak bir parlamento olmasını temenni ediyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun, ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin.” diye konuştu. 
 
Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi: “Seçim sürecinde yaşanan dönemsel dalgalanmalar güven ve istikrarın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. İş dünyası olarak beklentimiz; ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda atılımda olacağımız, Türkiye’nin yeniden dirilişi olacak istikrarlı bir 5 yıl geçirmek. Bu doğrultuda 2023- 2053- 2071 hatta 2123 hedeflerine ulaşabilecek daha müreffeh bir Türkiye için birlik olup çalışmalıyız. Bunun için de belirsizlikleri geride bıraktığımız bu seçim gündemini bir yana bırakarak işlerimize yeniden odaklanmalı, ihracat odaklı üretim yapmalı, yatırımlar için çalışmalı, ticareti yeniden canlandırmak için harekete geçmeliyiz. Yeni dönemde üretimin, istihdamın ve ihracatın artırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılacağına, teşviklerin ve desteklerin daha erişilebilir olacağına inanıyor bu duygu ve düşüncelerle seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, ümmete ve iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.” 
 
KAYSO Başkanı Büyüksimitci; “Türkiye Tercihini İstikrardan Yana Kullandı” 
 
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 24 Haziran seçimlerinin ardından yazılı bir açıklama yaparak, “Aziz Türk milleti Türk demokrasi tarihi açısından hayati bir öneme sahip 24 Haziran seçimlerinde rekor bir katılım ile demokrasiye sahip çıkarak kararını verdi ve tercihini istikrardan yana kullandı” dedi. 
 
Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile Türk demokrasi tarihi açısından yeni bir döneme başlangıç yaptığını açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Türkiye bu seçimle büyük ve lider ülke olma yolunda, çok önemli bir adım attı. Yeni hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’miz her alanda daha hızlı ve daha kararlı adımlar atacaktır. Siyasi istikrarın güçlenmesi daha güçlü bir ekonominin de önünü açacak, ülkemiz istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edecektir. Bizde sanayiciler olarak güçlü Türkiye yolunda atılacak tüm adımlarda Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız” diye konuştu. Başkan Büyüksimitci, bu seçimle birlikte belirsizliklerin ortadan kalktığına vurgu yaparak, yeni dönemde vakit kaybetmeden yapısal reformların bir bir hayata geçirilmesi ve ekonominin ana gündem maddesi olması gerektiğini söyledi. 
 
Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyen Başkan Büyüksimitci, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin seçilmiş İlk Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve TBMM Genel Seçimlerinde çoğunluk sandalye sayısına ulaşan AK Parti-MHP birlikteliğinden oluşan Cumhur İttifakı'nı tebrik ediyorum” şeklinde sözlerini tamamladı. 
 
KTB Başkanı Bağlamış: "Sonuçlar milletimize hayırlar getirsin" 
 
Kayseri Ticaret Borsası ( KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 24 Haziran Genel seçimleri sonrasında oluşan tablonun ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 
 
KTB Başkanı Recep Bağlamış yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmasıyla Türkiye, 1923'ten beri uygulanan parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne resmen geçmiş oldu. Yeni sistemle birlikte yürütmenin başı artık cumhurbaşkanı olacak. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, daha önce olduğu gibi, bundan sonrada ülkemiz ve milletimiz için durmadan çalışacaktır. Bizler de ülkemizin ekonomik anlamda gelişmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Milletvekili seçimleri ile TBMM’de tablonun değiştiğine dikkat çeken Başkan Bağlamış, " Meclise giren partilerimizden beklentimiz, seçimler öncesinde tarım ve hayvancılık alanında verdikleri vaatleri yerine getirmeleridir. Bizler bu vaatlerin takipçisi olacağız. 24 Haziran seçimleri bitti. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde müreffeh ülkeler seviyesine çıkmak için çalışmalıyız. Seçimlerin şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı. 
 
Hizmet-İş Şube Başkanı Çelik: "Milletin iradesi sandığa yansıdı" 
 
Hak İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimi sonrasında milletin iradesinin sandığa yansıdığını ifade ederek, yeni dönemin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 
 
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminin ülke çapında huzur ve güven içerisinde gerçekleştiğinin altını çizen Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı serhat Çelik, "Sürekli gelişen ve büyüyen ülkemiz 2023 hedeflerine ulaşmak için bir seçimi daha geride bıraktı. Milletimizin büyük çoğunluğu sandığa giderek yeni dönemin oluşmasında söz sahibi oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimden zaferle çıkan Cumhur ittifakında bulunan partiler ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi kutluyorum. Artık ülkemiz için birlikte hareket etme ve çalışma zamanıdır." ifadesinde bulundu. 
 
Çelik, "Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. HABER-FOTO: İHA