Bakan Özhaseki'den yalan ve iftiralara cevap

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi hedef alan ve Birgün gazetesi tarafından ortaya atılan asılsız iddialara yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Bakan Özhaseki'den yalan ve iftiralara cevap

Birgün Gazetesi'nin ortaya attığı iddiaların tamamen yalan olduğunun belirtildiği açıklamada, “Şehir Hastanesinin içine eczane yapılıyor” başlığı altında yayınlanan haberin de yalan ve iftiradan ibaret olduğunun altı çizildi.
 
Hiçbir kaynağa dayandırılmadan yayınlanan haberde Bakan Özhaseki’nin kızı için, “hastanenin içindeki alanın bir kısmının eczane yeri olarak değiştirildiği iddia edilmiş ve o değişiklik yapılan kısımda Sayın Bakan’ın kızının eczane işletmeciliği yapacağı” şeklinde “asılsız” iddialara yer verilirken, Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “İftiraya konu ettikleri hususla ilgili olarak; Sağlık Bakanlığı Şehir Hastanesi için 25 yıllığına üst hakkı tesis etmiştir. Sağlık Bakanlığınca sağlık kampüsünü tamamlayıcı nitelikte olması gereken tesisler için ifraz yapılması gerektiği uygun görülmüş ve Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün talebi olarak süreçleri takiple yetkilendirilen yatırımcı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza konu iletilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada konuyla ilgili yasal girişimlerin başlatıldığı da vurgulanırken, söz konusu açıklamada, “Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün uygun görüşü ile yapılan ifraz işlemine ilişkin plan değişikliği mülkiyet durumunu değiştirmemiştir. Bu alan yine Sağlık Bakanlığına aittir. Bundan sonraki çalışmalar da yine Sağlık Bakanlığının izni doğrultusunda yürütülecektir. Buradan elde edilecek gelir Sağlık Bakanlığı açısından maliyeti düşürecek bir unsur olarak görülmüş dolayısıyla elde edilecek gelir Sağlık Bakanlığı’na kalmış olacaktır.
 
Sayın Özhaseki'nin kızı Elif Özhaseki; Kayseri'de Devlet Hastanesi civarında 15 yıla yakın bir süredir eczacılık mesleğini icra etmektedir. Haberde adı geçen bu yerle ilgili olarak herhangi bir ticari faaliyet düşünmemiş ve herhangi bir teşebbüste bulunmamıştır. Bu bölgede yapılan çalışmalarla uzaktan veya yakından, doğrudan veya dolaylı hiçbir ilgisi veya bağlantısı yoktur.
 
Hal böyleyken gazetenin, Kayseri Eczacılar Odası'ndan bir yetkiliden alınan 'duyumu' kaynak göstererek Sayın Özhaseki üzerinden yalan haber yapması ahlaksızcadır. Özellikle son zamanlarda yine yalan ve iftiralar üzerinden bu tarz algı oyunlarının yürütülmek istendiğini üzülerek müşahade etmekteyiz. Asla bu tarz haberlere itibar edilmemesini hususiyle kamuoyunun dikkatlerine istirham ederiz. Kamuoyunun haber alma hakkını, yalan ve iftira dolu haberler yaparak suistimal eden bu gazeteyle ilgili yasal girişimlerin başlatıldığını kamuoyumuzun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi. BÜLTEN