Ataş 'Artık değişimin gelip, gelmediğine siz karar verin'

İYİ Parti Milletvekili ve Millet İttifakı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş, Tomarza'da Belediye Başkan adayı Osman Koç'un, seçim irtibat bürosu açılışında konuştu. Kalabalığa seslenen Ataş, 'Hani zengin size ortak gelecekti, hani Tomarza Alparslan gibi olacaktı? 4 yılın sonunda elinizi vicdanınıza koyun artık değişimin gelip, gelmediğine siz karar verin' dedi.

Ataş 'Artık değişimin gelip, gelmediğine siz karar verin'

İYİ Parti Milletvekili ve Millet İttifakı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş, Tomarza Belediye Başkan adayı Osman Koç’un, seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Açılışa vatandaşların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Burada kalabalığa seslenen Ataş, “Tomarza’da sadece 2 partinin ittifakı oluşmamış. Allah birliğinizi bozmasın. Hepimiz aynı şeyleri hissediyoruz, düşünüyoruz. Osman kardeşim il genel meclisi üyeliği, Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. Her seferinde Tomarza’nın hakkını aradı. O Tomarza sevdalısı biri ve ben nerede olursa olsun onu destekliyorum ve her zaman yanında olacağım. Sizlerden de Osman kardeşime destek bekliyorum” dedi. 
 
“Hani zengin ortak gelecekti, hani Tomarza Alparslan gibi olacaktı?” 
 
Konuşmasında Büyükşehir yasası ile ilgili de değerlendirmeler de bulunan Ataş, yasa ilk çıktığında vatandaşlara sözler verildiğini, ancak gelinen noktada verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. Ataş, şunları söyledi: “2014 yılında yerel yönetimler yasası değişti. İktidar sahipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, adaylar geldiler ve hepinize o günlerde ‘Tomarza , artık Alpaslan mahallesi gibi olacak. Emiruşağı köyü ve diğer köylerin Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndan farkı olmayacak. Oralarda ne varsa, buralarda da o olacak. Size zengin ortak geliyor’ dediler. Ben de o zaman ‘Azrail oğlan dağıtıyormuş, bari elimdekini almasınlar’ dedim. Geldiğimiz noktada ne değişti? Zengin ortak size ne getirdi, ne götürdü? Büyükşehir gelirlerinin yüzde 40’ını daha size gelmeden kesiyorlar. O kadar da vergilerden para alıyorlar. 4 yılın sonunda elinizi vicdanınıza koyun artık değişimin gelip, gelmediğini ya da nasıl olacağına siz karar verin. Artık Büyükşehir tüm köylerimize hizmet götürmek zorunda, çiftçiye hizmet götürmek zorunda. Zabıta hizmetini dahi vermek zorunda.” 
 
Millet İttifakı Tomarza Belediye Başkan adayı Osman Koç ise ilçede her mahalleye eşit hizmet götüreceklerinin sözünü vererek, “Tüm mahallelere hak ettiği hizmeti götüreceğiz. Herkesin her sorununa sahip çıkmak zorundayız. Aydınlık yarınlara birlikte yürüyeceğiz. Bizler bugüne kadar Tomarza’da asıl belediyecilik hizmetlerini göremedik. Belediyecilikte sizlerden gelen geliri, sizler için kullanmak var. Bu nedenle partili partisiz, oncu buncu ayırmadan gelin birlikte olalım. Değişim zamanı ve vatandaşımızın desteği ile hep birlikte değiştireceğiz” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Tomarza Belediye Başkan adayı Osman Koç, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş ve İYİ Parti heyetine günün anısına Atatürk tablosu hediye etti. İkili daha sonra vatandaşlarla sohbet edip, sorunları dinledi ve çözüm önerilerini de anlattı.
 
ATAŞ, SANAYİ ODASI, ŞEKER FABRİKASI VE SİVASLI DERNEKLER PLATFORMUNU ZİYARET ETTİ
 
Millet İttifakı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda Milletvekili Dursun Ataş, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ataş, Sanayi Odası, Şeker Fabrikası ve Sivaslı Dernekler Platformunu ziyaret etti. Ziyaretlerde hedeflerini anlatan Ataş, “Şehrin sorunlarının çözümü için çalışacağız. Yandaşa değil, vatandaşa yatırım yapacağız. Ayırmadan, kutuplaştırmadan, herkese eşit hizmet sunacağız. İnsanın ön planda olduğu projelere imza atacağız ” ifadelerini kullandı.
 
İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt ve beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci'yi ziyaret eden Ataş, Kayseri’nin sorunlarını konuştu ve sanayicilerin taleplerini dinledi.
 
“SANAYİCİLERİN BEKLENTİLERİNİ KONUŞTUK”
 
Ülkenin ve Kayseri’nin kalkınmasında sanayicilerin önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Ataş, “Her alanda üreten, ülkenin gelişmesine katkı sunan değerlere sahip çıkmalıyız. Bu kapsamda ziyaretimizde Kayserili sanayicilerimizin beklentilerini konuştuk. Yapılması gerekenleri masaya yatırdık” diye konuştu.
 
ŞEKER FABRİKASINA ZİYARET
 
Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer'i de ziyaret eden Millet İttifakı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş, ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kayseri'de ki pancar üreticilerimizin sorunları ve istekleri noktasında bilgi alarak, istişarelerde bulunduk.Çiftçilerin sorunlarını ve çözüm yollarını konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Anadolu çiftçisinin daha iyi koşullarda üretmesi için önerilerimizi anlattık, hedeflerimizi konuştuk. İnşallah çiftçimiz hak ettiği noktalara gelecektir” dedi.
 
SİVASLI DERNEKLER PLATFORMU İLE GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNDU
 
Diğer yandan Ataş, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri Sivaslı Dernekler Platformunu da ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundu.
 
Kimseyi ötekileştirmeden, herkese eşit hizmet sunmanın derdinde olacaklarını anlatan Ataş, “Sivaslı vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sorunlarını ve şehrimize ilişkin görüşlerini dinledik, dertleştik. Hep söylediğimiz gibi Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimizde herkesin, her kesimin belediye başkanı olacağımızın ve sorunlarını çözmek için mücadele edeceğimizin sözünü verdik. Misafirperverlikleri ve ilgileri için Dernek Başkanımız Mehmet Birel ve dernek üyelerine çok teşekkür ederim. İnşallah hep birlikte iyi günlere kavuşacağız. Ayırmadan, kutuplaştırmadan, gerginlikten uzak bir şekilde huzur içinde yaşayacağız, çalışacağız. Biz birilerinin değil, herkesin belediyesi olacağız. Betona, yandaşa değil, vatandaşa yatırım yapacağız. İnsanın ön planda olduğu projelere imza atacağız ” ifadelerini kullandı. BÜLTEN