Anneler kitap fuarında yazar söyleşisine bebekleri ile katıldı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından bu sene 2.'si düzenlenen Kitap Fuarı'nda yazarlar vatandaşlarla söyleşiler gerçekleştirirken, çocuklar ve çocuk eğitimi konularında kitapları bulunan, sosyal medyada 'oyuncu anne' olarak bilinen Şermin Yaşar Çakracı'nın söyleşisine anneler kucaklarında bebekleri ile katıldı.

Anneler kitap fuarında yazar söyleşisine bebekleri ile katıldı

Sevilen Yazar Yaşar Çakracı’nın söyleşisine özellikle kadınlar ile annelerin ilgisi yoğun olurken, taşan salona annelerin kucaklarında henüz yaşını doldurmamış ve 1 yaşından 12 yaş aralığında olan bebek ve çocukları ile katıldıkları dikkatleri çekti. 
 
“ÇOCUKLAR EVİNDE MUTLU OLSUN”
 
Söyleşinin başında gözlemlediği durumlardan bahseden Yazar Yaşar Çakracı, baktığı zaman genellikle evlerde anne ve babaların çocuklarını sadece kendi odasında oynamazı gerektiğini, kirletmemesi, dağıtmaması, arkadaşlarını çağırmaması ve gürültü hiç yapmaması gerektiğini söylediklerini ifade ederek şunları kaydetti; “Şimdi bakıyorum evlerde anne babalar çocuklarına ‘sadece kendi odanda oyna, odanı dağıtma, kirletme, arkadaşlarını da çağırma, gürültü hiç yapma’ dediklerini görüyorum. Yok böyle bir dünya. Şimdi size biri böyle dese, oturma odasından çıkmayacaksın falan dese ne yapardınız dimi? Çocuk evini sevmeli. Bu şekilde engel olmayın. Çocukluğunu yaşasın çocuklar” ifadelerinde bulundu. 
 
“MUTLULUĞUN İKSİRİNİ BULUN”
 
Söyleşisinde Yazar Yaşar Çakracı, hayatın kısa olduğuna işaret ederek, herkesin kendisine uygun bir mutluluk iksiri olduğunu ve bunu keşfetmesini, bulması gerektiğini dile getirdi. İnsanın kendisini mutlu edecek motivasyon kaynağını bulmasının önemine değinen Yaşar Çakracı, kendisinden de örnekler verdi. 
 
Yazar Yaşar Çakracı’nın; ‘Başlarım Şimdi Anneliğe, Oyuncu Anne, Çok Hayal Kuran Çocuk, Oyun Takvimi, Kötü Alışkanlıklara İyi Öneriler, Dedemin Bakkalı, Dedemin Bakkalı Çırak, Tilki Masalları, Tarihi Hoşça Kal Lokantası, Cingo’ adlı eserleri bulunuyor. HABER-FOTO: İHA