AKAY, İYİ PARTİ'YE DE YANAŞMIŞ

Daha önce AK Parti ve MHP'den milletvekili olmak için girişimde bulunan Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ın, 24 Haziran seçimlerinden önce İYİ Parti ile de görüşmeler yaptığı iddia edildi.

AKAY, İYİ PARTİ'YE DE YANAŞMIŞ

Son günlerde özel hayatı ile ilgili söylentiler nedeniyle Kayseri kamuoyunda çok konuşulan isimlerin başında Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Siyasete girme konusunda çok meraklı olan Hüseyin Akay’ın İYİ Parti’den milletvekili olma konusunda parti yetkilileri ile görüşmeler yaptığı ileri sürülüyor.

Daha önce AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için resmi başvuruda bulunan Akay, “tüm çiftçiler beni destekliyor, onların temsilcisi olacağım” diyerek siyasete atılmak için AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’na dilekçesini vermişti. Ancak AK Parti’den aday yapılmayan Akay, görevine devam etmişti. Akay’ın daha önce de MHP ile milletvekili adaylığı konusunda görüştüğü iddia edilmişti. 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olan Baki Ersoy’un il başkanlığı döneminde kendisi ile görüşüp, adaylık konusunda nabız yokladığı ileri sürülen Akay’ın, ışık göremeyince bu konuyu kapattığı öne sürülmüştü.

Akay’ın 24 Haziran seçimlerinden önce ise yeni kurulan İYİ Parti ile aynı konuda görüşmeler yaptığı iddia edildi. İddiaya göre, Akay’, 24 Haziran seçimlerinden önce İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ile bu konuda görüşmeler yaptı ve Kayseri’den 2. Sıra milletvekili adaylığına sıcak baktı. Ancak hakkında çıkan iddialar nedeniyle İYİ Parti, bu adaylığa sıcak bakmadı.