AK Parti'nin Kayseri ilçe belediye başkan adayları belirlenerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başk

Birçok il ve ilçenin belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayan AK Parti'de bu hafta yeni isimlerin açıklanması bekleniyor. Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı aday gösteren AK Parti'de, 16 ilçenin adaylarının belirlenmesi için de yoğun bir çalışma dönemi yaşandı.

AK Parti'nin Kayseri ilçe belediye başkan adayları belirlenerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başk

Aday adayları arasında çeşitli kriterler göz önüne alınarak hangi ismin aday gösterileceği tartışılırken, teşkilatlardan, milletvekillerinden ve anketler vasıtasıyla halktan görüş alındı. Bu sürecin sonunda birçok ilçenin adayı ile ilgili çalışmalarını tamamlayan AK Parti Genel Merkezi’nin, Kayseri’nin ilçelerinin de yer aldığı listeyi AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu belirtildi.
 
Erdoğan’ın onayından sonra kesinleşecek olan isimlerin kamuoyuna da açıklanacağı ifade ediliyor. Alınan bilgiye göre, Kayseri’de Kocasinan Belediye Başkan adaylığı için mevcut Başkan Ahmet Çolakbayrakdar ismi ön plana çıktı. Anketler ve istişarelerde açık ara önde olan Çolakbayrakdar’ın yeniden aday gösterileceği belirtiliyor. Melikgazi Belediye Başkanlığı için ise öteden beri ismi geçen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun aday yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Palancıoğlu’nun yerine ise Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı’nın aday gösterileceği konuşulurken, ikinci bir ihtimal olarak Mustafa Yalçın’ın isminin yedekte tutulduğu ileri sürülüyor. İncesu Belediye Başkanlığı için 3 dönem başkanlık yapan Zekeriya Karayol’un yeniden aday gösterilebileceği konuşuluyor. Ancak Karayol’un veto edilmesi halinde Murat Kalem’in aday olabileceği ifade ediliyor. Yahyalı, Develi, Bünyan’da mevcut başkanların yeniden aday yapılacağı ancak diğer ilçelerle ilgili değişiklik istendiği öne sürülüyor. HABER MERKEZİ