7'den 77'ye Çanakkale Ruhu Projesi kapanış programı gerçekleşti

İçişleri Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 7'den 77'ye Çanakkale Ruhu Projesi'nin kapanış yemeği gerçekleştirildi.

7'den 77'ye Çanakkale Ruhu Projesi kapanış programı gerçekleşti

Bir restoranda düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Koç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ayşe Önder, Kayseri 1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Yağar, şehit ve gazi yakınları ile dernek üyeleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, sonrasında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan program konuklara yemek ikramı ile devam etti. Dernek başkanı Rıza Yağar, programda desteği olan devlet ve özel sektör kuruluşları ile vatandaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında buradaki amacın yemek yemek olmadığını, tarihe mâlolmuş, canları ve başları ile savaşan şehitlere, gazilere minnet borcunu ödemek, bu vatanın nasıl kazanıldığını idrak etmek olduğunu ifade ederek şunlara değindi; “Burada bizlerle beraber Çanakkale’de şehit olan, gazi olan dedelerimizin torunları, çocukları bulunuyor. Burada olmalarından şeref duydum. Bu vatan nasıl kazanılmış, ne mücadelelerle bize bırakılmış anlamak gerekiyor. Ecdadımızın kimisi bacağını kaybetmiş. Kimisi canını kaybetmiş şehit olmuş, kimisi gazi olmuş. Kimisi şehit olduğu halde elinden tüfeğini bırakmamış. Bizler böylesine büyük emekleri, fedakarlıkları olan bir ecdadın evlatlarıyız. Onları saygı ile minnet ile anıyorum. Buradan bir kez daha Çanakkale geçilmez diyorum. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Koç ise, şehitlere vefa maksadıyla, Çanakkale ruhu ile Seyit Onbaşı ruhu ile bu programda olduklarını dile getirerek; “Dernek Başkanı Rıza beyi 2 yıldır takip ediyoruz. Çanakkale ruhunu diri tutmak adına büyük gayret gösteriyor, çırpınıyor. Biz de bakanlık olarak gazilerimizin, şehit yakınlarımızın yanındayız” dedi ve teşekkürlerini sundu.
 
Konuşmaların ardından konuklara Çanakkale menüsü ikram edildi, yemek verildi. Şiirler ve Çanakkale ezgileri ile süren programın sonunda Çanakkale şehit torunu ve çocukları ile dernek üyelerinin duygu, düşünceleri alınmak üzere mikrofon yöneltildi.
 
Programda ayrıca 30 Kasım Cuma günü öğlen saatlerinde İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda tiyatro gösterisi yapılacağı ifade edildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ