3 DÖNEM KURALI İŞLEYECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, NTV'de canlı yayında Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik partisinde devam eden çalışmaları anlattı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

3 DÖNEM KURALI İŞLEYECEK

AK Parti'de 18 Kasım'da yapılacak e-temayül yoklamasının sonuçlarının o gün saat 17.00'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde olacağını belirten Özhaseki, teşkilatın görüşü, raporlar, 2-3 isim arasında git gellere sebep oluyorsa orada yeni anketler yaparak vatandaşlara sorulacağını bildirdi.
 
"Önümüzdeki hafta ilk açıklamalar gelebilir"
 
AK Parti'de belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanmaya başlanacağına ilişkin bir soruya Özhaseki, "Şu anda tespit ettiğimiz iller var. Bunların açıklanması hususunda netlik olmamakla birlikte peyderpey açıklayabiliriz. Önümüzdeki hafta ilk açıklamalar gelebilir." dedi. AK Parti'de "adayların topluca açıklanması" yönünde görüş belirtenlerin de olduğunu belirten Özhaseki, bunun da tercih edilebileceğini söyledi. AK Parti'de hazırlıkların süratli bir şekilde yapıldığını ifade eden Özhaseki, "Birçok ili, ilçelerine kadar netleştirdik. Önümüzdeki 10-15 gün içinde tüm Türkiye'yi hazırlamış olarak dosyaları Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecek şekilde tutuyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"İller, ilçeler düzeyinde açıklanabilecek şekilde bizde raporlar hazır" bilgisini veren Özhaseki, nasıl bir takvim işleneceğinin, nasıl bir sunum yapılacağının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirinde bir konu olduğunu vurguladı. Birçok ilin ilçesiyle birlikte hazır olduğunu ifade eden Özhaseki, "Hadi" denildiği zaman açıklanabilecek vaziyete gelindiğini bildirdi.
 
“Takdir benim üzerimde olursa 'Bismillah' deriz yola koyuluruz”
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmadığı yönündeki soruya Özhaseki, "Bizim gibi kamuya mal olmuş bilinen insanların 'Ben adayım' demesi kadar garip bir şey olamaz. Ben 21 sene belediye başkanlığı yaptım. Allah'a şükür şehri bir yerden alıp bir yere taşıdık." yanıtını verdi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki şöyle devam etti: "Bu kadar halka mal olmuş bir insanın çıkıp da 'Ben adayım' diye dilekçe vermesini kimse beklemesin, o garip bir şey olur. Her gün Cumhurbaşkanımızla görüşen bu işleri zaten gayret edip önüne raporlar sunan bir insan olarak orada benim 'adayım' demem doğru olmaz. Ancak gelinen noktada gerek bizim içimizde genel merkezde gerekse dışarda teşkilatlar bazında ismim öne çıktı. Doğru, bunu inkâr edecek değilim. Eğer bu noktada benim hazırlamış olduğum adaylar, Ankara için düşündüğümüz isimler Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Önüne koyup herkesin lehinde aleyhinde ne varsa söylemiş bir insanım. Hatta 'Efendim şu güzel insanlarla daha iyi yola devam edebiliriz' diye insanları överek Cumhurbaşkanımızın önüne götürmeye çalışıyorum. Oradan çıkan takdir benim üzerimde olursa 'Bismillah' deriz yola koyuluruz. Yapabileceklerimizi anlatırız ama bu konuda 'netleşme oldu' demek çok doğru olmaz."
 
"Bunun sayısı bir elin parmaklarını asla geçmeyecek"
 
Birçok şehirde kimi aday görmek istersiniz sorusuna önde gözüken milletvekillerinin isimlerinin söylendiğini anlatan Özhaseki, "Niye, şöhretli bir arkadaş, ismi biliniyor. O arkadaşla yola çıkarsak tanıtma sorunu yok. Alabiliriz gibi bakıyorlar. Ama bu doğru bir tavır, yol değil. Biz milletvekili arkadaşlarımızla belediye başkanlığına çıkmayı çok düşünmüyoruz. Önümüzdeki günlerde bir takım istisnalar gelebilir. Ama bunun sayısı bir elin parmaklarını asla geçmeyecek diye düşünüyorum." dedi.
 
“Üç dönem kuralı işleyecek”
 
Üç dönem kuralının işleyeceğini açıklayan Özhaseki, bazı yerlerde bu kurala takılan isimlerin devam etmesi görüşü çıkarsa MYK'da görüşüleceğini, bir elin parmakları kadar isimlerin devamı yönünde bir kararın çıkabileceğini bildirdi.
 
Üç dönemi doldurmuş olanların başka görevlerde değerlendirilebileceğini ifade eden Özhaseki, "İstanbul için 39 ilçe var, 8 arkadaşımız orada 3 dönemi dolduruyorlar. Bu arkadaşlarımızın bazılarına başka ilçelerde veya başka illerde, bulundukları şehirlerde görev verebiliriz." bilgisini verdi.
 
"Sürpriz isimlerimiz var”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın adaylar konusunda net direktifleri olduğunu hatırlatan Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde birçok yerde, özellikle büyükşehirlerde birkaç ilçelerinde veya büyükşehir nezdinde de kadın adayları görebileceğiz. Sürpriz isimlerimiz var. Bu isimler çıkacak ortaya. O isimler milletin sevdiği karşılığı olan isimler. Gençleri de göreceğiz." şeklinde konuştu.
 
"Cumhur ittifakına asla gölge düşürmeyiz"
 
MHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılamamasının en önemli probleminin ittifakın kanuni altyapısının olmaması diye açıklayan Özhaseki, "Şu anda o görüşmeler kesilmiş gibi gözüküyor. Ancak önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelinebilir, konuşulabilir. Ne olur, nasıl bir atmosferde bir araya geliriz, onu bilmiyorum. Akıl, fikir yürütüyoruz, tartışıyoruz. Bir araya gelinmesi için de birçok arkadaşın önemli gayretleri var diye biliyorum. Gelinebilir mi, gelinebilir. Olmazsa ne olur, çok saygılı bir üslupla sonuna kadar devam ederiz. İnşallah Cumhur ittifakına gölge düşecek hiçbir işin içinde olmayız. Ayrı devam edebiliriz ama Cumhur ittifakına asla gölge düşürmeyiz." değerlendirmesinde bulundu. BÜLTEN