1915 Çanakkale Derneği'nden '7'den 77'ye Çanakkale Ruhu' sergisi

1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Kayseri'deki bir AVM'de Çanakkale Savaşı sergisi düzenledi.

1915 Çanakkale Derneği'nden '7'den 77'ye Çanakkale Ruhu' sergisi

İlginin yoğun olduğu ‘7’den 77’ye Çanakkale Ruhu’ adlı sergi etkinliğine Melikgazi Belediyesi Başkanvekili Ali Ekber Özdemir, İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ayşe Önder, İl Spor ve Gençlik Müdürlüğü kısım Müdürü Fatih Koçer, Kıranardı Ortaokulu Müdürü Kamil Küçük ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Serginin açılış konuşmasını yapan 1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Yağar, Çanakkale Savaşı’nın hiçbir zaman unutulmaması gereken bir savaş olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, dernek olarak amaçlarının Çanakkale Savaşı’nı unutturmamak ve Çanakkale Ruhu’nun canlı tutulmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Yağar, sergi ile temsili de olsa Çanakkale Savaşı’nı anlatmaya çalıştıklarını ve ziyaretçileri bu konuda bilgilendirmeyi istediklerini dile getirerek Çanakkale Savaşı’nda Kayseri’nin 771 şehit verdiği bilgisini paylaştı. Yağar ayrıca Çanakkale Savaşı’nda gazi olmuş olan ecdadımızın torunlarının da sergi etkinliğinde yer aldığını sözlerine ekledi.
 
Sergi açılışında söz alan Melikgazi Belediyesi Başkanvekili Ali Ekber Özdemir ise, Çanakkale Destanı’nı anlatmada kelimelerin yetersiz kaldığını ifade ederek, duygu ve düşüncelerini İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un; ‘Kanın kurtarıyor tevhidi, Bedir’in arslanları ancak bu kadar şanlı idi’ dizelerini okuyarak ifade etti. Etkinliği düzenleyen dernek başkan ve üyeleri ile sergiye katılan ziyaretçilere de teşekkür etti.
 
İçişleri Bakanlığı’nın katkıları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da kitap, kırtasiye desteği ile gerçekleşen etkinlikte 15 farklı türden Çanakkale Destanı’nı anlatan maket ve anlatımlı fotoğraf çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 
 
Sergi etkinliğinde ayrıca Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Mehmet Necati Devir de kanun eşliğinde Çanakkale ezgileri seslendirerek ziyaretçilere Çanakkale Destanı’nı anımsattı. 
 
İki gün süren etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ