15 Temmuz'un Kayseri'ye maliyeti 750 milyon lira

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ürkütücü ve yürek burkan manzaraları yeniden hatırlayan vatandaşlar bu günü asla unutmayacaklarının ifade ederken, darbe girişiminin, toplumsal etkisinin yanı sıra ekonomik etkilerini de akıllara getirdi.

15 Temmuz'un Kayseri'ye maliyeti 750 milyon lira

Resmi yetkililerden derlenen bilgilere göre 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin büyümesinde yüzde 2’lik bir gerileme meydana getirdiği, bunun ise ortalama 60 milyar liraya tekabül ettiği belirlendi. Söz konusu darbe girişiminin ekonomiye etkisinin 60 milyar olduğu, diğer taraftan o gece meydana gelen maddi kayıpların da düşünüldüğünde tahmin edilenden çok daha fazla bir rakamın çıkacağı öngörülüyor. Ayrıca yaşanan süreçte bu maliyetin daha da artış gösterdiği-gösterebileceği tahmin ediliyor.
 
KAYSERİ’YE MALİYETİ YAKLAŞIK 1 MİLYAR LİRA
 
Hain darbe girişiminin ekonomik anlamda ülke ekonomisine 60 milyar lira kaybettirdiği düşünüldüğünde bunun Kayseri’ye düşen maliyetinin ise 750 milyon lira olduğu görülüyor. Bu tutar hükümetin son 15 yıllık Kayseri yatırımının ortalama 20’de1’ini teşkil ediyor.  
 
MANEVİ ZARARI SINIRSIZ
 
15 Temmuz darbe girişiminin en göze çarpan ve en belirgin faturası şüphesiz yaşanan can kayıpları ve ülkenin sekteye uğrayan huzur ve istikrarı oldu. Bir diğer taraftan halkın daha da kenetlenmesine ve birlik olarak böylesine büyük bir tehlikeyi gidermesine neden olan darbe girişiminin ülkeye verdiği manevi zararın ise ölçülebilir düzeyde bir sınırı bulunmuyor. HABER: KAAN AKBAŞ