11. KALKINMA PLANINDA KAYSERİ YER ALMADI

Geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunularak kabul edilen 11. Kalkınma Planı'nda Kayseri'nin adı geçmedi.

11. KALKINMA PLANINDA KAYSERİ YER ALMADI

Geçmişten günümüze kadar belirli aralıklarla hazırlanan kalınma planlarının 11.si geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülerek kabul edildi. Türkiye’de kalkınma anlamında planlanan proje ve çalışmaları içeren kalkınma planında Kayseri’nin adı geçmezken, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Konya, Gaziantep, Diyarbakır gibi belli başlı illerin ise isminin planlanan proje ve çalışmalar içerisinde yer aldığı dikkatleri çekti. 
 
2023 HEDEFLERİNE UZANAN STRATEJİK KALKINMA PLANI
 
2019 ila 2023 yılları arasındaki yılları kapsayan 11. Kalkınma Planı’nın, devletin belirlediği kalınma hedeflerinden Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı hedefi olan 2023’e uzanan plan olduğu görülürken, ülkenin 100 yıl hedeflerine ulaşmasında kilit rol üstlenecek bir plan olduğu biliniyor.  
 
Türkiye’yi yüksek gelir grubu ülkeler ve en yüksek insani gelişmişlik seviyesindeki ülkeler arasına sokmayı amaçlayan kalkınma planının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın deyimi ile ‘2023 ruhunu taşıyan uzun vadeli hedefler olduğu’ öğrenilirken, kalkınma planında ekonomik ve savunma sanayi konuları başta olmak üzere eğitim, işsizlik, ulaşım, sanayi, çevre, adalet, toplum ve turizm gibi konularda da hedefler yer alıyor. HABER: KAAN AKBAŞ