10 GÜNLÜK BEBEKLE AFGAN AİLELERİN YAŞAM SAVAŞI

Kayseri'de bir evde kalan Afgan mülteci iki aile, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

10 GÜNLÜK BEBEKLE AFGAN AİLELERİN YAŞAM SAVAŞI

Kayseri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, bodrum kattaki iki odalı bir evde yaşam mücadelesi veren Afgan ailelerin bir evde ortak barınmaya çalıştıkları görülürken, evde bulunan toplam 5 çocuk da başta sağlık olmak üzere, beslenme ve eğitim ihtiyaçları bakımından yardıma muhtaç durumda. 
 
AİLENİN BİRİNDE 10 GÜNLÜK BEBEK YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
 
Söz konusu evde yaşayan Kasım Ali Gulamhüseyni’nin iki kız çocuğu bulunurken, bunlardan birisinin henüz 10 günlük olduğu, prematüre doğduğu, aşılarının vurulamadığı, bebek de dahil hiçbirinin kimlikleri bulunmadığı öğrenildi. 3 aydır Kayseri’de bulunan ailenin yardımseverlerden ve özellikle de devletten yardım beklediği öğrenildi. Afgan ailenin reisi Kasım Ali Gulamhüseyni’nin günlük işlerde çalıştığı ve 10 lira gibi çok düşük ücretler aldığı da kaydedildi.
 
HASTA KOCA- ÇALIŞMALARIN ALINAMAYAN ÜCRETLERİ…
 
İki odalı ve neredeyse içerisinde hiç eşya bulunmayan evde yaşayan bir diğer Afgan ailede ise aile reisi Mirzanebi Şucayi’nin bel fıtığı olduğu, 12 yaşındaki kızının da hasta olduğu görülürken, daha önce ise Sivas’ın Çubuk köyünde bir ahırda çalışan Mirzanebi Şucayi’nin ücretini alamadığı öğrenildi. Kayseri’ye gelen ailede biri 1,5 diğeri 9 ve bir diğeri de 12 yaşında olmak üzere 3 kız çocuğu bulunuyor. 
 
Aileler başta sağlık olmak üzere çocuklarının okulda öğrenim görmesini ve barınacak yer konusunda yardımseverlerin kendilerine destek olmalarını istiyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ